Novosti
DANI UHPA-E U VINKOVCIMA

Fain: Priča o turizmu u Slavoniji se pokreće i ide u pozitivnom smjeru
Objavljeno 14. ožujka, 2019.

Od 21. do 23. ožujka u Vinkovcima traju Dani Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA). Ova udruga zastupa strukovne interese 222 redovna člana koja pružaju usluge turističkih agencija i touroperatora, kao i još 105 pridruženih članova iz hotelijerstva, prijevoza, strukovnog obrazovanja te drugih ustanova i udruga vezanih uz turizam, a prvi će put svoje godišnje okupljanje imati u Slavoniji. U Vinkovcima, u hotelima Slavonija i Admiral će se, prema riječima predsjednika UHPA-e Tomislava Faina okupiti oko 200 turističkih djelatnika.

- Prve Dane UHPA-e imali smo u Rabu, potom u Biogradu, pa Crikvenici i sada dolazimo u Slavoniju. O Slavoniji se u turističkom smislu intenzivno govori u proteklih godinu-dvije. Kao udruga obećali smo da ćemo na ovaj način dati svoj doprinos razvoju turizma u Slavoniji i evo ispunjavamo to obećanje. Mislimo da samim dolaskom turističkih djelatnika, naših članica koje dovode goste na različite destinacije, a koje do sada nisu bile u Slavoniji, možemo utjecati na promociju regije. Ako gledam po sebi, svaki put kada vidim nešto novo i zanimljivo, što mogu prodati klijentima, nastojat ću to uvrstiti u ponudu. Jasno je da neće sve agencije ili touroperatori odmah nakon boravka u Vinkovcima staviti Slavoniju u svoju ponudu, ali neka njih par krene s novim programima i promocijom, napravili smo nešto. Kako bi se to reklo, ne možemo premjestiti planinu, ali možemo pomicati kamenčić po kamenčić - kazao nam je Fain.

Dane UHPA-e u Vinkovcima podržao je ministar turizma Gari Cappelli, direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić, a na okupljanje članova UHPA-e doći će i Michel de Blust, glavni tajnik ECTAA-e (Udruga nacionalnih putničkih agencija i touroperatora u EU-u). Turistički djelatnici imat će priliku upoznati povijest Vinkovaca, najstarijeg naselja u Europi, posjetiti rodnu kuću Ivana Kozarca i Gradski muzej, ali i Acin salaš u Tordincima.

Fain ističe da Slavonija ima turističkog potencijala i da je do njegovog većeg iskorištavanja potrebno složiti još mnogo toga. Naglašava kako se primjetno turistička Slavonija pokreće. "Ne znam je li to presporo, ali držim da je to normalan proces jer ništa se ne događa preko noći. Jasno je da Slavoniji sada nedostaje nekoliko jačih agencija koje imaju svoje inozemne partnere i mogu relativno brzo dio svoga tržišnog segmenta preusmjeriti u Slavoniju. Možemo govoriti da nedostaje i hotela, ali to ću reći i kada me pitaju nedostaje li hotela u primjerice Zadru. Uvjeren sam da cijela priča ide u pozitivnom smjeru - zaključuje Fain. I.Mikulić
Predstavnici turističkih agencija u Vinkovcima su od 21. do 23. ožujka
Možda ste propustili...