Svijet
SPREMA SE VOJNA PARADA U NIŠU

Srbija opet prijeti vojskom na Kosovu
Objavljeno 14. ožujka, 2019.
Nakon što su srpski prorežimski mediji objavili kako kosovske vlasti kroz akciju “Čelični prsten”, koja je krenula prije nekoliko dana, planiraju upadom specijalnih postrojbi Kosovske policije preuzeti postrojenja Trepče na sjeveru Kosova “i tako se praktički infiltrirati u većinski srpski dio”, srpski šef diplomacije Ivica Dačić zaprijetio je međunarodnoj zajednici da će Srbija reagirati ako budu napadnuti Srbi na sjeveru Kosova. Dačić je okrivio međunarodnu zajednicu što “hrabri” Prištinu, pa je upozorio NATO i KFOR na moguću srpsku reakciju na tlu Kosova.

- Srbija neće dopustiti napad na Srbe na sjeveru Kosova. Naravno, neće dopustiti napad na cijelom Kosovu, ali je sjever njihova opsesija - rekao je Dačić, kojem je zasmetalo što “Velika Britanija ne osuđuje poteze Prištine”, pa i ostaje “pri stavu da nema promjene granice”, što je u posljednje vrijeme Srbiji sve prihvatljivija opcija.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić, nakon što je ministar obrane Aleksandar Vulin rekao kako je vojska spremna i “samo čeka zapovijed vrhovnog zapovjednika”, najavio je za 24. ožujka veliku vojnu paradu u Nišu, ne tako daleko od kosovske granice.

- Postrojit ćemo, prvi put, 1500 obučenih i opremljenih specijalaca. Bit će osam do deset migova 29 u zraku, veliki broj helikoptera... Srbija ozbiljno snaži, jača svoju sigurnost - rekao je Vučić dodajući da je Priština protiv dijaloga, a Srbija za mir. M.F.
Možda ste propustili...

DRŽAVNE AGENCIJE BIH PROVJERAVAJU POTENCIJALNO OPASNE TVRDNJE

U vojarni kod Mostara obučavali su se vehabije?

O NAPADU OBJE STRANE SUZDRŽANO

I Izrael i Iran smanjuju značenje napada

Najčitanije iz rubrike