Kultura
PROMOCIJA KNJIGE U KULTURNO-ZNANSTVENOM CENTRU "MILUTIN MILANKOVIĆ" U DALJU

Davor Špišić predstavlja roman Drage Hedla
Objavljeno 13. ožujka, 2019.
DALJ - U Kulturno-znanstvenom centru "Milutin Milanković" u Dalju danas (četvrtak, 14. ožujka) u 18 sati bit će predstavljen roman osječkog pisca Drage Hedla "Vrijeme seksa u doba nevinosti", prošle godine izdan u Nakladi Ljevak. Četvrti Hedlov roman predstavit će, u nazočnosti autora, Davor Špišić i Đorđe Nešić.


"Govorimo li filmskom terminologijom (a nova je Hedlova ispovjedna proza idealan predložak za filmski ili televizijski medij), ‘Vrijeme seksa u doba nevinosti‘ uspješan je sequel njegova prvog romana ‘Donjodravska obala‘. Hedl je vrhunskim umijećem i iskričavim stvarateljskim zanosom izbjegao sve zamke notornih nastavaka, onih što nastaju mehaničkim producentskim hirovima, a ne iz stvarne autorske potrebe. Ovo je djelo rekapitulacijski dragulj filigranski isklesan oko rečenice glavnoga junaka Dade: Zašto je život tako proklet i krut i zašto ga ne možemo vratiti u točku od koje je sve krenulo krivo", napisao je, između ostalog, Špišić.

Hedl je rođen u Osijeku 1950. Objavio je "Donjodravsku obalu" (2013.), "Izbornu šutnju" (2014.) i "Ispovjednu tajnu" (2015.). Za prvi roman dobio je nagradu Kočićevo pero (2014.), a HNK u Osijeku otkupio je autorska prava za dramatizaciju tog romana i planira ga izvesti ove godine. Producentska kuća Drugi plan otkupila je autorska prava za snimanje TV serije prema motivima njegovih romana. Uz književni rad, Hedl je dugogodišnji novinar. Radio je u brojnim hrvatskim redakcijama, od Glasa Slavonije (gdje je bio i glavni i odgovorni urednik) do Slobodne Dalmacije, Feral Tribunea, Novog lista i Jutarnjeg lista. Sada je kolumnist portala Telegram. Hrvatsko novinarsko društvo dodijelilo mu je Nagradu "Otokar Keršovani" za životno djelo (2015.). D.Kć.
Možda ste propustili...

SVEČANO ZATVORENA 5. KREATIVNA RIZNICA

Na rizničarskim programima nekoliko tisuća posjetitelja

USPAVANKA ZA MIŠIĆA PONOVNO JE NA REPERTOARU

Klinci ili odrasli? Teško je reći tko se više zabavljao!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SVEČANO ZATVORENA 5. KREATIVNA RIZNICA

Na rizničarskim programima nekoliko tisuća posjetitelja

2

ARHEOLOŠKI MUZEJ

Izložba Artefakt + dizajn = prototip

3

USPAVANKA ZA MIŠIĆA PONOVNO JE NA REPERTOARU

Klinci ili odrasli? Teško je reći tko se više zabavljao!