Kultura
PROMOCIJA KNJIGE U KULTURNO-ZNANSTVENOM CENTRU "MILUTIN MILANKOVIĆ" U DALJU

Davor Špišić predstavlja roman Drage Hedla
Objavljeno 13. ožujka, 2019.
DALJ - U Kulturno-znanstvenom centru "Milutin Milanković" u Dalju danas (četvrtak, 14. ožujka) u 18 sati bit će predstavljen roman osječkog pisca Drage Hedla "Vrijeme seksa u doba nevinosti", prošle godine izdan u Nakladi Ljevak. Četvrti Hedlov roman predstavit će, u nazočnosti autora, Davor Špišić i Đorđe Nešić.


"Govorimo li filmskom terminologijom (a nova je Hedlova ispovjedna proza idealan predložak za filmski ili televizijski medij), ‘Vrijeme seksa u doba nevinosti‘ uspješan je sequel njegova prvog romana ‘Donjodravska obala‘. Hedl je vrhunskim umijećem i iskričavim stvarateljskim zanosom izbjegao sve zamke notornih nastavaka, onih što nastaju mehaničkim producentskim hirovima, a ne iz stvarne autorske potrebe. Ovo je djelo rekapitulacijski dragulj filigranski isklesan oko rečenice glavnoga junaka Dade: Zašto je život tako proklet i krut i zašto ga ne možemo vratiti u točku od koje je sve krenulo krivo", napisao je, između ostalog, Špišić.

Hedl je rođen u Osijeku 1950. Objavio je "Donjodravsku obalu" (2013.), "Izbornu šutnju" (2014.) i "Ispovjednu tajnu" (2015.). Za prvi roman dobio je nagradu Kočićevo pero (2014.), a HNK u Osijeku otkupio je autorska prava za dramatizaciju tog romana i planira ga izvesti ove godine. Producentska kuća Drugi plan otkupila je autorska prava za snimanje TV serije prema motivima njegovih romana. Uz književni rad, Hedl je dugogodišnji novinar. Radio je u brojnim hrvatskim redakcijama, od Glasa Slavonije (gdje je bio i glavni i odgovorni urednik) do Slobodne Dalmacije, Feral Tribunea, Novog lista i Jutarnjeg lista. Sada je kolumnist portala Telegram. Hrvatsko novinarsko društvo dodijelilo mu je Nagradu "Otokar Keršovani" za životno djelo (2015.). D.Kć.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike