Sport
NK OSIJEK II

Stvaraju prilike, ali
još nema realizacije
Objavljeno 12. ožujka, 2019.
Osijek II je drugoligaško nogometno proljeće otvorio s polovičnim uspjehom. Pobjeda na premijeri protiv lidera Šibenika i poraz u prošlom kolu na gostovanju u Sesvetama. S obzirom na to koliko je trener Dino Skender bio prisiljen mijenjati momčad tijekom zime, to je sasvim pristojan učinak. Inače, u osječkim redovima nisu baš ni najsretniji arbitražom u susretu protiv Sesveta jer smatraju kako su oba kaznena udarca za domaćine u najmanju ruku dvojbena. Skrivio ih je Radeljić, a kod prvog, tvrde u Gradskom vrtu, nije igrao rukom nego ramenom, a prekršaj kod drugog se prema njima dogodio izvan kaznenog prostora. No Skender se više voli baviti pitanjima i problemima koje njegova momčad ima u igri.

- Neću se previše osvrtati na suđenje jer to nema smisla. U biti sam zadovoljan kako izgledamo na početku drugog dijela prvenstva s obzirom na to da smo ostali bez nekih važnih jesenskih karika. Očekujem kako ćemo rasti iz utakmice u utakmicu, a potencijalni problem mogla bi nam biti realizacija. Više nemamo klasičnog realizatora, poput Špoljarića, pa moramo tražiti druga rješenja. Prilike stvaramo i to je ohrabrujuće, pa vjerujem kako će se netko od napadača već profilirati kao kvalitetno rješenje u realizaciji. Proljetni dio sezone tek je počeo pa za neke konkretnije zaključke treba još malo pričekati. Oscilacija će sigurno biti dok novi igrači ne prihvate sve što od njih tražim - kaže Dino Skender, trener Osijeka II. Dakle, muče ga slični problemi s kojima se bori i trener prve momčadi Zoran Zekić. Osim toga, igrački kadar Sknederu još nije kompletiran, a najmanji izbor ima u posljednjoj liniji.

- Bagadur se još oporavlja, pa kada se vrati bit ćemo sigurno čvršći u posljednjem redu, što je jako važno za našu igru - smatra Skender.

Sljedeći ispit Osijek II imat će u subotu kada ga očekuje susjedski derbi protiv BSK-a iz Bijelog Brda, koji se žestoko bori za očuvanje drugoligaškog statusa. Nema dvojbe kako će taj susret biti dobar izazov za Skenderovu momčad. D.Keler
Možda ste propustili...

SUSJEDI SE GADNO POSVAĐALI, VIDJET ĆE SE I NA SUDU

Krstanović: Ponaša se kao budala; Komak: Tužit ću ga

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

Najčitanije iz rubrike