Sport
SEHA-GAZPROM LIGA

Meškov stiže u Našice u oslabljenom sastavu
Objavljeno 13. ožujka, 2019.
Rukometaši NEXE-a posljednji susret osnovnog dijela lige odigrat će danas u 17.30 sati u dvorani OŠ kralja Tomislava

Tko bi rekao da će NEXE kolo prije kraja osnovnog dijela sezone SEHA-Gazprom lige dočekati na vodećoj poziciji. Istina, jučer ih je pobjedom nad Izviđačem preskočio Vardar, pa je sigurno kako Našičani neće na završnom turniru koji se početkom travnja igra u Brestu doći kao "prvi nositelji".

Upravo s domaćinom osmog zaredom Final foura, Meškovom, rukometaši NEXE-a danas (17.30 sati) zaključit će već sada svoj najuspješniji nastup u svih osam izdanja regionalne rukometne lige. Osigurali su Final four i bez obzira na kojem mjestu završili ligaški dio, već sada će to sigurno biti najbolja pozicija Našičana na završetku osnovnog dijela natjecanja. Našičani mogu još preskočiti PPD Zagreb ako hrvatski prvak kiksa kod kuće protiv slovačkog Tatrana, koji više nema nikakvih rezultatskih ambicija. Moguće je još i da Meškov na kraju preskoči NEXE. Ali, Bjelorusi bi trebali slaviti u Našicama s minimum pet pogodaka razlike. Naime, prvi susret tih dvaju suparnika u Brestu krajem studenoga prošle godine završio je pobjedom NEXE-a 25:30, tako da bi preskočili hrvatsku momčad, Bjelorusima neće biti dovoljna "samo" pobjeda u Našicama. I čini se kako su se u Meškovu već zadovoljili samom činjenicom što su ostvarili plasman na Final four, kojem će uostalom biti i domaćini, pa im je potpuno svejedno s kime će na domaćem terenu igrati u polufinalu. Uostalom, njihov trener, ugledni španjolski stručnjak Manolo Cadenas, najavio je mogućnost da "oslobodi" neke igrače dugačkog puta u Našice.

- Mi smo vrlo zadovoljni što smo ostvarili naš glavni cilj, plasirali se na SEHA Final four turnir. Nakon pobjede nad Zagrebom imali smo i susret u domaćem prvenstvu. Prošli smo kroz vrlo intenzivan raspored u posljednjih nekoliko tjedana, stoga smo odlučili osloboditi neke igrače putovanja u Našice. Igrači se trebaju oporaviti i dakako zaliječiti sitne ozljede. No, unatoč tome želimo u Hrvatskoj odigrati još kvalitetnu predstavu i tek onda započeti pripreme za Final four - rekao je Cadenas.

Kako relaksirati igrače razmišlja i trener NEXE-a Hrvoje Horvat. Nakon Meškova predstoji mu i početak hrvatskog prvenstva te ključni susret s Grundfos Tatabanyom u Kupu EHF-a.

- Bit će sada jako važno rasporediti resurse. Sigurno da je utakmica s Vardarom ostavila traga. Pokušali smo malo osvježiti ekipu, a u ovom trenutku najveće je opterećenje na Buviniću i Tomiću jer Can Celebi ima problema s preponama, a Marin Šipić s laktom. Ući ćemo protiv Meškova oprezno, premda s druge strane igrat ćemo pred domaćom publikom, vjerujem i pred punom dvoranom pa moramo ponovno biti u pravom izdanju slično kakvi smo bili u drugom poluvremenu protiv Vardara. Rotacija u ekipi će sigurno biti, ali imamo obaveza prema publici, pa očekujem da ćemo odigrati još jednu utakmicu na visokoj razini - rekao je trener NEXE-a Hrvoje Horvat.

Susret NEXE - Meškov započinje u 17.30 sati u dvorani OŠ kralja Tomislava.

Krešimir Lacković
TABLICA
1.Vardar       18       14       0       4       512:467       42

2.NEXE       17       13       0       4       443:391       39

3.PPD Zagreb       17       13       0       4       456:413       39

4.Meškov       17       12       0       5       544:457       36

5.Tatran       17       11       0       6       464:416       33

6.Vojvodina       17       7       1       9       421:444       22

7.Steaua       18       6       0       12       460:524       18

8.Železnicar       18       5       1       12       463:507       16

9.Metalurg       17       3       1       13       455:514       10

10.Izviđač       18       1       1       16       444:529       4
Manolo Cadenas

trener Meškova

Prošli smo kroz vrlo intenzivan raspored u posljednjih nekoliko tjedana, stoga smo odlučili osloboditi neke igrače putovanja u Našice. Igrači se trebaju oporaviti i dakako zaliječiti sitne ozljede.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini