Sport
ŽRK OSIJEK DOČEKUJE UMAG (18 SATI)

Dora Lacković: Bodovi moraju ostati u Zrinjevcu
Objavljeno 13. ožujka, 2019.
Rukometašice Osijeka danas imaju iznimno važan susret u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa. U 20. prvenstvenom kolu u Zrinjevcu u 18 sati dočekuju Umag, protiv kojeg imaju priliku nakon dugo vremena pomjeriti se s mjesta koje vodi u niži rang. Umažanke stižu s bodom viška i jasno je da je za put prema mirnijim vodama danas u "igri" samo jedna opcija domaćima - pobjeda, što je istaknula i Dora Lacković.

- Samo nas pobjeda zanima, svaka od nas mora dati svoj maksimum da bodovi ostanu u Zrinjevcu. Pobjedom preskačemo Umag, a ako nam se poklopi i rezultat Murvice, koja također ima bod više od nas, tada bismo dohvatili i 10. mjesto - pričala je u najavi susreta novopečena reprezentativka. Dobre igre nakon povratka u matični klub nisu prošle neopaženo te se lijeva vanjska ŽRK-a Osijek našla na popisu od 20 igračica izbornika Nenada Šoštarića za okupljanje nacionalne selekcije za predstojeći HEP Croatia kup u Poreču.

- Moram priznati da nisam uopće očekivala ovaj poziv i ostala sam pozitivno iznenađena. Pokušat ću opravdati povjerenje izbornika i dati sve od sebe da se nametnem, iako na mojoj poziciji ima dosta kvalitetnih igračica. S obzirom na to da imam 26 godina te da ima nekoliko odličnih mladih, perspektivnih igračica na vanjskim pozicijama, ovo mi je poput nekog pozitivnog šoka. Ali isto tako mislim da mi je i nagrada, ne samo za igre koje sam pružala u dresu ŽRK-a Osijek nego i za sve dosadašnje godine karijere, za sav uloženi trud i angažman. To je i neka vrsta "točke na i" moje karijere, stvarno je prelijep osjećaj - prenijela je dojmove kapetanica osječkog prvoligaša, koja će tako nakon svoje sadašnje trenerice Jelene Crnov postati prva seniorska reprezentativka iz ŽRK-a Osijek. Zanimljivo, u ogledima protiv Češke, Austrije i Slovenije pokušat će se nametnuti još jedna bivša članica osječkog kluba, desno krilo Nataša Miočinović, koja danas s Umagom stiže u Zrinjevac.

Osječke su rukometašice u subotu pokazale solidno izdanje u Pločama protiv Dalmatinke, no nisu uspjele izdržati cijeli susret u istom ritmu.

- U Pločama smo otvorile susret više nego odlično, i obrana i napad odlično su funkcionirale, vodile smo u prvom dijelu četiri razlike, ali i ispustile tu prednost. U drugom je poluvremenu bilo kritičnije, no svejedno smo imale dovoljno prilika za izvući bod, pa i oba, no opet smo radile tehničke pogreške u ključnim trenutcima. Protiv Umaga nam se tako nešto ne smije ponoviti, moramo ući hladne glave i ne preopuštene. One sigurno neće doći s bijelom zastavom u Zrinjevac. Zato moramo odigrati koncentrirano svih 60 minuta, svaka od nas, bez tehničkih pogrešaka, a ako nam se pruži prilika i pokušati pobijediti s više od tri razlike, s koliko je Umag slavio u prvom susretu - najavila je Lacković susret s Umažankama, koji će zbog ozljede propustiti Ena Zagorščak. G. Roguljić
parovi
Parovi 20. kola Prve HRL: Osijek - Umag, Sesvete Agroproteinka - Murvica, Trešnjevka - Zrinski, Zamet - Koka 0:10 (bb). Bjelovar - Dalmatinka igraju 16. ožujka, a ranije su igrali Podravka Vegeta - Split 2010 (31:22). Slobodna je Lokomotiva.
Možda ste propustili...

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

Najčitanije iz rubrike