Osijek
VELIKI PLANOVI DOBROVOLJNOG VATROGASNOG DRUŠTVA VLADISLAVCI

Staze za vježbanje malih vatrogasaca
Objavljeno 13. ožujka, 2019.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vladislavci ulaže u mlade vatrogasce, u njihovu naobrazbu i u praktično iskustvo. Zapravo može reći da ima terene za uvježbavanje vatrogasne mladeži kakvima se malo koje vatrogasno društvo može podičiti. Predsjednik vladislavačkih vatrogasaca Dominik Lovrenčić kaže nam kako su upravo odradili provjeru znanja za male vatrogasce. DVD Vladislavci ima 64 vatrogasca, a rad s mladima koji su budućnost svakog dobrovoljnog vatrogasnog društva jako im je važan.

Društvo okuplja dvanaestero djece od 12 do 16 godina te isto toliko djece u dobnoj skupini od 6 do 12 godina.

- Upravo smo uredili teren iz dvorišta i ispred dvorišta te smo postavili i ogradu. Tamo su planirane dvije staze na kojima ćemo ozbiljno raditi s djecom i uvježbavati ih na pravom terenu za tu namjenu - kaže Dominik Lovenčić.

Očekuje da će njihove staze koristiti ne samo njihovi najmlađi članovi nego i članovi iz ostalih vatrogasnih društava koja ozbiljno rade s djecom i prenose im znanja i ljubav prema ovoj humanoj djelatnosti.

Lovrenčić navodi kako će sada početi postavljati opremu na staze čim se primi trava koju su posijali. Oprema se nalazi u njihovu vatrogasnom spremištu, a riječ je o stalcima za vezanje čvorova, stalcima za ciljeve koje će gađati vodenim mlazovima, razne prepreke kao što je tunel za provlačenje vježbenika...

Inače, DVD Vladislavci upravo je proteklog vikenda održao skupštinu na kojoj su usvojili plan rada u sljedećem razdoblju. Lovrenčić ističe kako su što se tiče popunjavanja vatrogasnom opremom ove godine planirali kupiti vatrogasna odijela za intervencije, od hlača do čizama i rukavica. To je financijski malo zahtjevnija investicija. Kaže da se financiraju uz pomoć Općine Vladislavci i Vatrogasne zajednice Osijek koja im pripomogne kada nabavljaju opremu. Što se tiče opreme kojom gase požare, Lovrenčić kaže da su nabavili navalno vozilo da mogu kvalitetenije intervenirati.

- U vezi s voznim parkom, nabavili smo vatrogasno vozilo za požarne intervencije, a želja nam je sada nabaviti i novije kombi-vozilo za prijevoz vatrogasaca i druge potrebe koje imamo u DVD-u. No, s tim ćemo planom malo pričekati, ali ćemo riješiti i to pitanje - kaže Lovrenčić.

Dodaje da su u sklopu aktivnosti koje provode i česta osposobljavanja za raznovrsne intervencije i u tome sudjeluju s ostalim vatrogasnim društvima s područja općine Vladislavci i okolice.
D. Pejić
SURADNJA S ČEPINOM
Poznato je kako su dvije susjedne općine - Vladislavci i Čepin - osnovale javnu profesionalnu postrojbu, a jedan član dobrovoljnih vatrogasaca iz Vladislavaca prijeći će u nju. Javna postrojba ne znači gašenje DVD-a, a ovaj jedan trenutno zadovoljava propisane uvjete, pa će biti zaposlen u novoj profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi spomenutih dviju općina.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike