Regija
NATJEČAJI ZA ZAKUP KLUPA I POSLOVNIH PROSTORA NA TRŽNICI

Žele pekaru, frizerima problem radno vrijeme
Objavljeno 13. ožujka, 2019.
VUKOVAR

Grad Vukovar raspisao je natječaj za zakup preostalih slobodnih prostora na Gradskoj tržnici Vukovar, a rok za podnošenje ponuda istječe 18. ožujka.

Također su raspisali i natječaj za zakup prodajnih mjesta (klupa) na tržnici, s tim da se zainteresirani zakupci mogu javiti do 23. ožujka. Kako nam je rekao Igor Antolović, pročelnik službe vlastitog pogona Gradske tržnice Vukovar, u zimskom je razdoblju popunjenost klupa bila zadovoljavajuća te bi dolaskom proljeća situacija trebala biti još bolja.

- Snizili smo cijene zakupa klupa, što je naišlo na odobravanje prodavača jer im se isplati raditi na tržnici. I građani su iskazali zadovoljstvo radom tržnice, tako da sve doista dobro funkcionira - naveo je Antolović. Kada je riječ o poslovnim prostorima, na natječaju su se našla četiri. Antolović kaže kako je jedna ponuda već prispjela, a do isteka roka očekuju još jednu.

- Jedan smo prostor namijenili za pekaru jer držimo kako u prostoru tržnice trebamo imati takav objekt. Kada je o ostalima riječ, zakupci se mogu baviti i uslužnim djelatnostima. Prema našim bi procjenama bilo dobro imati i frizerski salon, no svjesni smo kako je toj djelatnosti radno vrijeme tržnice problematično, naglasio je i dodao kako tržnica radnim danima i subotom radi od 7 do 14 te nedjeljom od 8 do 12 sati, a jasno je kako frizeri svoj posao obavljaju i u poslijepodnevnim satima.

U početku rada tržnica nije radila nedjeljom i tek je jesenas, na zahtjev prodavača, ali i dijela kupaca, određeno kako će raditi i tada. Zakupci su time zadovoljni i očekuju kako će više interesa Vukovaraca, a samim tim i više zarade, biti dolaskom lijepog vremena.


Kada je o cijenama zakupa klupa riječ, treba istaknuti kako su prodajna mjesta podijeljena prema vrsti robe koja se prodaje. Dio čini zelena tržnica (prodajna mjesta za OPG-ove koji prodaju svoje poljoprivredne proizvode i posjeduju certifikat ‘Proizvodi hrvatskog seljaka‘ ili su u postupku certificiranja te prodajna mjesta za prodaju voća, povrća i sadnog materijala), dio se odnosi na tržnicu za ostale proizvode (zanatske i proizvode domaće radinosti, cvijeće i svijeće, odjeću i obuću, plastiku i metal), a treći dio obuhvaća prodajna mjesta (rashladne vitrine) u zatvorenom dijelu tržnice. Plan prodajnih mjesta objavljen je na web-stranici Grada Vukovara i na oglasnoj ploči Gradske tržnice Vukovar, tako da se svi zainteresirani zakupci mogu informirati prije davanja ponude. Prodajna se mjesta daju se u zakup na rok od devet mjeseci, s tim da početne cijene mjesečne zakupnine iznose 180, 315 i 360 kuna, ovisno o lokaciji prodajnoga mjesta. Ona za koja ne pristigne ponuda, dat će se u dnevni ili mjesečni zakup prvom ponuditelju koji ispunjava uvjete iz natječaja prema posebno definiranim cijenama. Na upit jesu li zakupci do sada redovito plaćali zakupninu, Antolović je odgovorio potvrdno, naglasivši kako u tom smislu nemaju većih problema.


Zakup preostala četiri poslovna prostora daje se u zakup na 10 godina, s tim da će se ugovorene cijene zakupa usklađivati na početku svake kalendarske godine s indeksom potrošačkih cijena koji objavljuje Državni zavod za statistiku. Gradska je tržnica jedna od znatnijih investicija posljednjih godina u Vukovaru i ukupna je vrijednost projekta iznosila 22,6 milijuna kuna.
Unatoč početnim prigovorima kako je dislocirana, mjerodavni ističu kako su se građani priviknuli na novu lokaciju, što su i očekivali, jer Vukovarci imaju dugogodišnju naviku kupnje zdravih domaćih proizvoda na tržnici.


Dragana Korpoš
Početne cijene mjesečne zakupnine klupa iznose 180, 315 i 360 kuna, ovisno o lokaciji
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike