Regija
OPĆINA PODGORAČ I DVD OSIGURALI BESPLATNU USLUGU

Vatrogasni kombi prevozi
djecu u vrtić u predškolu
Objavljeno 11. ožujka, 2019.
PODGORAČ - Općina Podgorač i Dobrovoljno vatrogasno društvo osigurali su besplatan prijevoz predškolcima do vrtića u Podgoraču. Za Marka, Ivanu i Gabrijela to znači osiguran odlazak i dolazak u vrtić, ali i novu avanturu vožnje u vatrogasnom vozilu, a priznaju, jedva čekaju začuti i sirenu. Načelnik Općine Podgorač Goran Đanić potpisao je tako s predsjednikom DVD-a Podgorač Josipom Mojzešom Ugovor o prijevozu djece u Dječji vrtić "Zvončić" Našice područni vrtić u Podgoraču, a u sklopu provođenja kraćeg Programa predškole. Program predškole realizirat će se od 11. ožujka do 12. travnja 2019. godine u trajanju od 150 sati, a sredstva je Općina osigurala proračunom za 2019. godinu.- Vrlo sam zadovoljan dosadašnjom suradnjom između Općine Podgorač i Dječjeg vrtića "Zvončić" Našice što se tiče organizacije i provođenja Programa predškole, a nadam se da će tako ostati i ubuduće - izjavio je načelnik Đanić.

Općina je u svom proračunu osigurala, osim novca za redoviti rad vrtića, i sredstva kapitalne pomoći pa će se tako uskoro uređivati vrtić, ali i dječje igralište.

Troje mališana svakoga će dana voziti zaposleni vozači DVD-a Podgorač, i to sve na volonterskoj bazi, a u njihovoj pratnji bit će i "teta" Maja Nemet. Na ideju za ovaj hvale vrijedan čin razmišljanjem kako dodatno pomoći vlastitoj zajednici došli su vatrogasci te je uz pomoć načelnika odlučili provesti u djelo.

- Pohvaljujem podgoračke vatrogasce jer puno su imali intervencija na gašenju požara, u opskrbi pitkom vodom i poplavama, a sada su se prvi puta uključili i u ovakav projekt. Smatram da je ovo jedna lijepa gesta, i nadam se da će se i drugi vatrogasci u Hrvatskoj uključivati u slične male projekte - ističe načelnik Goran Đanić, koji se dotaknuo i demografske slike općine koja nije najbolja, no uređenjem Poduzetničke zone otvorit će se nova radna mjesta te se nada smanjenju iseljavanja.

Besplatan prijevoz usko je povezan s nabavom kombi-vozila, koje su prije nekoliko dana DVD-u predali Općina Podgorač i Osječko-baranjska županija, a nabava tog vozila pokazala se dobrom investicijom i u drugim projektima osim vatrogastva jer služit će ono i za prijevoz članova kulturnih društava, institucija, ali i drugih udruga općine. I. Ćosić
Goran Đanić

načelnik Općine Podgorač

Pohvaljujem vatrogasce jer puno su imali intervencija na gašenju požara, u opskrbi pitkom vodom i poplavama, a sada su se prvi put uključili i u ovakav projekt. Ovo je lijepa gesta
Možda ste propustili...

ZAVRŠEN PROJEKT VAŽAN ZA OSNOVCE, SPORTSKE UDRUGE I REKREATIVCE

Uskoro će učenici dviju osnovnih škola vježbati u moderno uređenoj dvorani

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana