Osijek
NATJEČAJ U SKLOPU KONFERENCIJE “VODA ZA SVE”

Nagrade za najbolji rad i fotografiju
Objavljeno 12. ožujka, 2019.
Organizacijski odbor 8. Međunarodne konferencije "Voda za sve", koja će se u povodu obilježavanja Svjetskog dana voda održati 21. i 22. ožujka na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu u Osijeku, raspisao je dva nagradna studentska natječaja - za najbolji studentski rad i za najljepšu studentsku fotografiju s temom Svjetski dan voda. Cilj je natječaja popularizacija znanosti i unaprjeđivanje kvalitete visokog obrazovanja na Sveučilištu te popularizacija grana znanosti koje se bave očuvanjem hrvatskog vodnog bogatstva.

Kako ističe predsjednica Odbora, izv. prof. dr. sc. Mirna Habuda-Stanić, na natječaj za najbolji studentski rad studenti prijavljuju radove nastale kao sastavni dio studentskih obveza, a koje su pozitivno ocijenili njihovi nastavnici odnosno mentori na njihovim matičnim fakultetima - bilo da je to znanstveni, stručni, bilo da je umjetnički rad, u pisanom ili izvedbenom obliku, uključujući seminarski i završni rad. Rad koji se prijavljuje treba se tematski baviti problematikom voda, pokazati adekvatno znanje o sadržajima vezanim uz temu, odgovarajućoj metodologiji i poznavanje stručne literature. Može se prijaviti kao rezultat rada jednoga, a najviše tri studenta. Nagrada se sastoji od povelje i novčane nagrade. Tako će prvonagrađeni osvojiti 1000 kuna, drugi 300, a treći 200 kuna. Uz to, prvonagrađeni će rad biti prezentiran na konferenciji. Kada je riječ o izboru najljepše studentske fotografije, prijaviti se mogu najviše tri fotografije. Prvom mjestu namijenjeno je 500 kuna, drugom 300 kuna, a trećem 200. Također, najboljih dvadeset fotografija bit će izloženo tijekom konferencije. Detalji se mogu potražiti na mrežnim stranicama Konferencije "Voda za sve".

Konferenciju organiziraju Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera i Prehrambeno-tehnološki fakultet u suradnji s Građevinskim i arhitektonskim fakultetom te srodnim sveučilišnim sastavnicama i gospodarskim subjektima s ciljem okupljanja i razmjene iskustava znanstvenika i stručnjaka koji se u svom radu bave problematikom zaštite i očuvanja vodnog bogatstva, preradom i pročišćivanjem vode te drugim aspektima povezanosti vode i čovjeka. J. Pejaković
Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike