Crna kronika
NOVA LJESKOVICA

Krivac za požar u kuhinji je plin, vlasnik opečen
Objavljeno 11. ožujka, 2019.
Požar u kuhinji 80-godišnjaka vatrogasci su ugasili. Nepokretna supruga nije ozlijeđena

Stanovnici Nove Ljeskovice još nisu zaboravili požar u kojemu je početkom siječnja sedmeročlana obitelj Korman ostala bez kuće, a u nedjelju oko 10.45 ponovno je došlo do požara, ovaj put na obiteljskoj kući u Ulici Josipa Kneževića na broju 46a. Zbog zadobivenih opeklina u požeškoj bolnici završio je 80-godišnji vlasnik kuće.


Do požara je došlo zbog istjecanja plina iz plinske boce u čijoj je blizini gorjela vatra u štednjaku. Vidjevši svoju kuhinju u plamenu, požar je pokušao ugasiti 80-godišnji vlasnik. Zapomaganje njega i nepokretne mu 77-godišnje supruge iz spavaće sobe čula je susjeda i, vidjevši dim, odmah alarmirala vatrogasce te sama pohitala u pomoć. Susjedi su nepokretnu ženu uspjeli izvući neozlijeđenu, a njezin suprug zadobio je opekline po tijelu i licu.


Vatrogasni dom DVD-a Ljeskovica, srećom, samo je 20 metara udaljen od opožarene kuće, pa su za nekoliko sekundi, s četiri vatrogasna aparata krenuli gasiti požar. Iznijeli su plinsku bocu i počeli je hladiti da ne dođe do eksplozije. Vatru su u kuhinji odmah ugasili s pomoću vatrogasnih aparata, pa nije bila potrebna intervencija vatrogasnih navalnih vozila koja su također ubrzo došla iz DVD-a Ljeskovica i obližnjeg DVD-a Čaglin. Vlasnik kuće je prilikom pokušaja gašenja vodom i krpama opečen po licu i tijelu, pa ga je sanitetsko vozilo iz obližnjeg Doma za odrasle osobe odvezlo u požešku bolnicu.


- Stara je to gradnja i vidite i sami sve je to puno drva, stropovi od trstike, puno gorivog materijala u kuhinji i na tavanu. Sreća je što je vatrogasni dom odmah uz kuću, pa smo odmah krenuli gasiti vatrogasnim aparatima i iznijeli plinsku bocu. Iznijeli smo i vrata te sve te goruće krpe da se požar ne širi, pa smo ga ubrzo lokalizirali. Evo, plinska boca je vani i još iz nje izlazi plin jer su izgorjele gumice na ventilu, pa se plin ne može zatvoriti. I crijevo je izgorjelo – kažu vatrogasci.
Očevid je obavio protupožarni inspektor Policijske uprave požeško-slavonske. Pretpostavlja se kako je za požar krivo nestručno postavljeno crijevo, iz boce je izlazio plin koji se potom zapalio od vatre u ložištu kuhinjskog štednjaka.


AGM Kruna
20

metara udaljen je vatrogasni dom od kuće u kojoj je izbio požar
77

godina je nepokretnoj supruzi vlasnika koju su susjedi neozlijeđenu izvukli iz kuće
Zbog opeklina na tijelu i licu 80-godišnjak je prevezen u požešku bolnicu
Možda ste propustili...

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

Najčitanije iz rubrike