Osijek
DJEČJE ODMARALIŠTE U OMIŠLJU

Grad Osijek planira otkupiti udjele od suvlasničkih općina?
Objavljeno 11. ožujka, 2019.
Iz izvora bliskih gradskoj upravi saznajemo kako je ponovno aktualizirano pitanje sudbine dječjeg odmarališta u Omišlju. Grad Osijek nije jedini vlasnik odmarališta, nego zgradu i pripadajuće zemljište dijeli s općinama Antunovac, Erdut, Ernestinovo, Čepin, Semeljci i Vuka - njima pripada po sedmina suvlasništva. Već se ranije pojavila ideja da se, ponajprije zbog potrebe za ulaganjem u obnovu ovog odmarališta, ono proda. Kada je Grad Osijek razmatrao tu mogućnost, jer za kupnju su bili zainteresirani slovenski ulagači koji na susjednoj parceli imaju elitni hotel, nije bilo suglasnosti ostalih suvlasnika. U međuvremenu su oni, svi odreda, ipak donijeli odluku o prodaji svojih udjela.

Sada je pak Grad Osijek odustao od prodaje, nego će se pojaviti kao kupac. Otkupit će udjele općina i tako postati vlasnik 1/1 te onda prioniti u obnovu. Dobra je vijest da je glavni, zidani objekt u relativno dobrom stanju. Jasno, potrebna mu je obnova, ali ona neće biti prezahtjevna ni u smislu građevinskih radova, ni u smislu financijskih izdataka. Ostaje otvoreno pitanje što i na koji način riješiti pomoćne objekte.

U svakom slučaju, čini se kako je ideja zadržavanja odmarališta najbolje rješenje, jer generacije su Osječana svoje prve plivačke zaveslaje naučile na plaži podno omišaljske kule

D. Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike