Dome slatki dome
UGODAN PROSTOR ZA STANOVANJE

Mali zahvati za velike promjene
Objavljeno 7. ožujka, 2019.
Velike promjene u interijeru i osvježenje prostora moguće je postići i skromnim ulaganjima

Želite promjene, ali ne i velika ulaganja? Sve vam je već pomalo dosadilo i željeli biste osvježiti prostor u kojemu živite?


Mali zahvati i veliki rezultati ono su što očekujete. Ako je ulazni prostor popločan već pohabanim pločicama koje niste u mogućnosti mijenjati, jednostavno rješenje za njihovo skrivanje je upotreba tepiha, staza ili postavljanje laminata preko njih. Laminat je dostupan po povoljnim cijenama i jednostavan za postavljenje prema sistemu - uradi sam.

Izmjena fronti

Muči vas kuhinja koja i nije toliko loša, ali joj je dizajn zastario. Predlažemo izmjenu kuhinjskih fronti. Sama konstrukcija s policama i ladicama ostat će nevidljiva iza nove kuhinjske fasade koja može biti u skladu s najnovijim trendovima. Izmjena takvog tipa stvorit će sasvim novi ugođaj kuhinjskog prostora te dati dojam da je potpuno nov.


Sličnu izmjenu možete napraviti i na svim ormarima. Bitno je da je konstrukcija očuvana. Nova vrata ormara dat će mu novi izgled, a postavljanje ogledala na pojedina krila može korigirati i dimenziju prostora u kojemu se nalazi. Osim klasičnih krila, korpus ormara možete zatvoriti platnenim ili bambus-roletama, žaluzinama raznih boja te zastorom od željene tkanine ili plastificiranog materijala.
Jastučići

Stare stolice osvježite bojenjem i postavljanjem novih jastučića u boji. Ako vam je potpuno dosadio izgled vaših stolica, navucite na njih presvlake u željenom dizajnu, materijalu i boji. Takvim zahvatom doista ćete imati dojam da ste kupili nove stolice. One će biti i praktične za održavanje, jer se presvlake lako skidaju i peru.


Garnituru za sjedenje najlakše ćete osvježiti postavljanjem dekorativnih prekrivača usklađenih s bojama vašeg interijera. Dodatak jastučića u različitim bojama i veličinama upotpunit će ukupan dojam. Isti je postupak i s foteljama.


Dotrajali klub-stolić u dnevnom boravku ili stol u blagovaonici osvježite bojenjem ili postavljanjem dekorativnih stolnjaka.


Kad imate vremena, prošetajte odjelima s proizvodima prema sistemu - uradi sam, i sigurno ćete i sami dobiti ideje koje će dati nov sjaj vašem starom pokućstvu!
Izabela GALOVIĆ NINIĆ, dipl. ing. arh
Možda ste propustili...

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

Najčitanije iz rubrike