Zdravlje
DJELOTVORNO SREDSTVO ZA FIZIČKO OBNAVLJANJE

Zelena glina jedan je od prirodnih lijekova koji efikasno i brzo može očistiti organizam
Objavljeno 4. ožujka, 2019.

S vremenom se u našem organizmu nakupljaju toksini. Ayurveda kaže da se oni mogu stvarati i zbog loše probave - kada jedemo previše ili nepravilno kombiniramo namirnice. S godinama se toksini i teški metali u našem tijelu nagomilavaju i mogu izazvati brojne probleme poput kožnih bolesti, alergija i astme, depresije, migrene, nadutosti, loše probave, kroničnog umora... Zbog toga je potrebno redovito čistiti organizam od toksina i teških metala.

Zelena glina jedan je od prirodnih lijekova koji efikasno i brzo čiste organizam, a pritom ne škode našem zdravlju. Uz sunce, zrak i vodu, čije vitalne elemente sadrži, glina je jedno od najmoćnijih i najstarijih sredstava fizičkog obnavljanja.

Bogata mineralima
Još uvijek nije potpuno jasno kako djeluje zelena glina. Jedni pretpostavljaju da glina ima iznimnu upijajuću moć, zbog čega upija sve nečistoće i patogene iz organizma. Neki povezuju ljekovitu moć gline s njezinim negativnim nabojem. Smatraju da upravo zbog svoga negativnog naboja zelena glina privlači i veže na sebe sve čestice koje su pozitivno nabijene. Pozitivno nabijene čestice u našem organizmu su bakterije, virusi, toksini itd.

Osim što veže štetne tvari i izbacuje ih iz organizma kroz probavni trakt, glina nas također opskrbljuje potrebnim elementima. Naime, glina sadrži više do 60 minerala i elemenata u tragovima koji hrane i liječe naš organizam. Ruski znanstvenici otkrili su da se uporabom gline može neutralizirati i djelovanje radijacije. Glina se zato koristi kod nuklearnih nesreća, da upije radijaciju u što većoj mjeri.

U prirodi možete pronaći zelenu, žutu, bijelu i crvenu glinu. No jedino se zelena glina koristi za liječenje i čišćenje organizma. Postoji nekoliko vrsta zelene gline, a najpoznatiji rudnici gline nalaze se u Francuskoj i na Siciliji. Ovisno o tome gdje je iskopana, svaka glina sadrži jedinstven postotak raznih minerala i elemenata u tragovima. Zelena glina sadrži selen, magnezij, željezo, kalcij, fosfor, kalij, cink, mangan, bakar, silicij, natrij i druge minerale i elemente u tragovima.

Zahvaljujući bogatstvu prirodnih nutrijenata, glina ima višestruko ljekovito djelovanje na organizam.

Kako se koristi
Zelena glina koja se smije oralno uzimati mora biti certificirana za oralnu uporabu. Takva se glina u prodaji zove ventilirana glina. Navečer razmutite punu čajnu žličicu ventilirane zelene gline u 2 dl vode. Pritom nemojte upotrebljavati metalnu žličicu ili čašu - glina ne smije doći u dodir s metalom. Glinu uzimajte ujutro nakon ustajanja ili navečer prije spavanja. Po želji, možete glinu uzeti jedan sat prije jela. Glinu uzimajte tako da prvi tjedan ujutro bez miješanja popijte samo vodu, a talog bacite. Drugi tjedan ujutro promiješajte, ostavite pet minuta da se talog slegne, a vodu popijte, a treći tjedan ujutro promiješajte i odmah popijte vodu zajedno s glinom

Zatim napravite pauzu. Ovu kuru čišćenja organizma možete raditi 2 - 4 puta godišnje.

Osim čišćenja organizma od toksina i teških metala, zelena glina obnavlja stanice i tkiva, sprječava širenje patogenih bakterija i parazita, sprječava rast tumorskih stanica, ima antiupalna svojstva, potiče zacjeljivanje rana, čisti i obogaćuje krv, regulira pH organizma, hrani organizam potrebnim mineralima. Zelena glina upotrebljava se i u obliku kupki, maski i obloga. Kupke od zelene gline imaju smirujući, antiupalni i detoksicirajući učinak. Oblozi od zelene gline koriste se za liječenje artritisa i rana. Maske od zelene gline utječu na ljepotu, čiste kožu, potiču cirkulaciju, liječe problematičnu kožu, smanjuju celulit i potiču gubitak masnog tkiva. J.Kn.
Osim čišćenja organizma od toksina i teških metala, zelena glina obnavlja stanice i tkiva
Možda ste propustili...

ORGANIZAM SE PRIRODNO POČINJE REGENERIRATI

U proljeće se javlja svjež nalet energije

Najčitanije iz rubrike