Osijek
PREDAVANJE

Kako obnoviti obiteljsku kuću u Vladislavcima
Objavljeno 18. veljače, 2019.
Općina Vladislavci jedna je od rijetkih općina koja, u sklopu demografskih mjera, mještanima i onima koji to žele postati nudi brojne pogodnosti vezane uz obnovu kuća i priključivanje na komunalnu infrastrukturu ili poticaje pri kupnji kuće radi doseljavanja u Vladislavce, Dopsin ili Hrastin.

Vladislavački načelnik Marijan Tomas ističe kako će se o temi iskorištavanja obnovljivih izvora energije danas (19. veljače) s početkom u 19 sati održati velika radionica za sve koji žele uključiti u energetsku obnovu obiteljskih kuća.

- S obzirom na potencijal korištenja subvencija, a i na našu sve veću orijentiranost prema zaštiti okoliša i prirode kao održivom razvoju, jer mi smo poljoprivredni kraj i zemlja nam je bogatstvo i mnogima izvor prihoda, mislim da smo s temom pogodili i očekujemo mještane u Društvenom domu u Vladislavcima. Tema je Informiranje o energetskoj obnovi obiteljskih kuća, ugradnji solarnih sustava i grijanja na obnovljive izvore energije. Bavit ćemo se pitanjima kako ugraditi solarne sustave i grijanje na OIE te obnoviti kuću uz sufinanciranje Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Građani će moći doznati kakav je novi model energetske obnove obiteljskih kuća i kako ih obnoviti - kaže Tomas. O svemu će navedenome govoriti Daniel Srb, ovlašteni energetski certifikator. D.P.
Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike