Sport
SUPERLIGA ODBOJKAŠA

Solidan prvi set “mursaša” protiv nedodirljivog lidera
Objavljeno 18. veljače, 2019.
Očekivan poraz doživjeli su odbojkaši s Drave u 9. rundi najjače superligaške skupine. Mursa-Osijek ugostila je lidera, zagrebačku Mladost, koja je i u Gradskom vrtu pokazala zašto je ovoga trenutka nedostižna i prejaka za konkurenciju. No i protiv takvog suparnika momčad Marija Tepperta i Zvonimira Bogdanovića pružila je zadovoljavajući otpor. Jasno da nitko nije razmišljao o senzaciji, jer za nju se treba poklopiti mali milijun stvari na parketu, ali domaćin je imao želju što je više moguće otežati posao. To mu je donekle uspjelo u prvom setu, tijekom kojeg su "mursaši" imali i velikih pet poena prednosti (15:10). Protiv nekog drugog takva bi prednost možda i jamčila dobitak dionice, ali ne i protiv momčadi Rade Malevića.

- Globalno sam zadovoljan prikazanom igrom, mislim da u posljednje vrijeme iz utakmice u utakmicu rastemo te na parketu realiziramo ono što uvježbavamo na treningu. Veći dio prvog seta imali smo vodstvo, koje smo držali sve tamo do 19:18. No igrali smo protiv momčadi koja kažnjava i najmanje pogreške. Natjerali smo ih u tim trenutcima i na malo pojačani angažman, a to je protiv njih u ovome trenutku i naš maksimum - priznaje trener Teppert.

Bilo je očekivano da će Mursa-Osijek nakon dobre igre, ali izgubljenog seta, u nastavku puno teže parirati. To se i ostvarilo pa je Mladost bez problema utakmicu privela na način koji je i priželjkivala. Čisto i relativno brzo, za tek nešto više od sat vremena čiste igre (63 minute).

- Mladost je u završnici prvog seta pojačala ritam, mi smo ga pratili koliko smo mogli do kraja utakmice. Bilo je i u nastavku dobrih dionica. U drugom setu smo kod 12:21 imali jednu mini seriju, a pravi otpor nestao je u trećem setu. Nakon 11:13 sve je brzo privedeno očekivanom kraju - rezimira trener "mursaša" koji će u sljedećem kolu ponovo igrati protiv istog suparnika, ali u gostima. U drugom dvoboju 9. kola Mladost Ribola Kaštela svladala je Rijeku 3:2 (25:17, 19:25, 23:25, 25.17, 18:16). N. Benčina
MURSA-OSIJEK       0

MLADOST (Z)       3

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 60. Suci: Pišćak (Vinkovci) i Horvat (Belišće).

MURSA-OSIJEK: Bešlić, Brandić, Ilić, Kraljević, Gubić, K. Šućur, Šimunić, Škugor, J. Šućur, Teppert, Odobašić, Šmital, Majer, Stanković.

MLADOST (Z): Đirlić, Sabljak, Radoš, Nikačević, Mitrašinović, Bakonji, Sedlaček, Šarčević, Jurić, Prlić, Marelić, Krnić, Dukić.

REZULTAT PO SETOVIMA: 21:25, 18:25, 14:25
1. SKUPINA
1.Mladost (Z)       9       9       0       27:1       27

2.Mladost RK       9       5       4       16:15       14

3.Rijeka       9       3       6       14:21       10

4.Mursa-Osijek       9       1       8       6:26       3
Najčitanije iz rubrike