Sport
PRVA LIGA ODBOJKAŠICA

Osječanke svladale Splićanke i potvrdile nastup u Superligi
Objavljeno 18. veljače, 2019.
Igračice Miroslava Đekića još jednom uzvratile Splitu za do sada jedini prvenstveni poraz

Znalo se i ranije, ali ipak se čekala službena potvrda. Prije utakmice 9. kola 3. skupine, one najjače prvoligaške, odbojkašicama Osijeka trebala su još dva boda kako bi se potvrdio nastup u Superligi od sljedeće jeseni. Sastav Miroslava Đekića nije se pretjerano bavio računicama, ostvario je na kraju i više od potrebnog minimuma.

Protiv Splita osvojen je maksimalan plijen, tri boda u tri seta, od kojih su dva bila poprilično izjednačena i zanimljiva. Razumljivo, jer Splićanke su također u Gradski vrt došle s vlastitom računicom, tražile su eventualne bod(ove) u borbi za drugo mjesto koje također vodi izravno u najjači hrvatski razred. Osim toga, gošće su u dosadašnjem dijelu prvenstva Osječankama jedine nanijele poraz, a prije nešto manje od mjesec dana, također u Gradskom vrtu, uzele su set. Stoga je domaćin znao da neće imati lagan put do željenog cilja. Nije bilo lagano, bez obzira na to što konačan rezultat može zavarati.

- Ova je utakmica potvrdila da nam je Split u ligaškom dijelu bio najteži suparnik. Riječ je o jako kvalitetnoj ekipi, posebice u napadačkom dijelu, ali na kraju smo imali prave odgovore na sve njihove prijetnje. Bilo je malo i dramatično, nije prvi ni posljednji put, ali opet smo u odlučujućim trenucima bili mirniji i kvalitetniji od suparnika - kaže Đekić.

Iako je na parketu izgledalo izjednačeno, Osijek je bio taj koji je prva dva seta imao pod kontrolom. Slično je bilo i u prethodnom ogledu s istim suaprnicama koje su se potom vratile u igru dobivanjem trećeg seta. Split je i sada bio blizu takvog raspleta, ali domaće su se uspjele izvući iz neugodne situacije.

- Gubili smo 17:21, ali pronašli smo način za preokret. Dobar servis nas je vratio, imali smo i dobre obrambene reakcije koje su unijele nervozu u splitske redove. Trebale su nam četiri lopte da zaključimo utakmicu, mogli smo to i ranije okončati, ali ovako je slađe - s osmijehom kaže trener odbojkašica s Drave, koje su tako tri kola prije kraja ostavrile ono što je zacrtano uoči počka prvoligaške sezone. Osijek je siguran na prvom mjestu 3. skupine, a to znači da će u doigravanju krenuti sa sedme pozicije. Za osmu će se, pak, voditi velika borba, jer tri preostale ekipe i dalje su u kombinaciji. Najslabije stoji Nova Gradiška koja je upisala i treći poraz u drugom dijelu. U gostima kod Zadra nisu imale izgleda, završilo je 3:0 (25:20, 25:21, 25:23) za domaće, koja sada imaju četiri boda viška. Ne treba zaboraviti da ni treće mjesto u ovoj skupini nije nevažno, jer ono donosi dvije utakmice za popunu Superlige.

Nino Benčina
Možda ste propustili...

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

ODBOJKAŠI KREĆU U FINALNU SERIJU ZA PRVAKA

Nakon trijumfa u Kaštelima puni smo samopouzdanja

DOIGRAVANJE KOŠARKAŠA ZA ULAZAK PREMIJER LIGU

Riječanima prednost, Brokerima upozorenje

Najčitanije iz rubrike