Osijek
SKUPŠTINA TO UHDDR-A SVETI ROK OSIJEK

Novi impuls dragovoljaca zajedništvu branitelja
Objavljeno 18. veljače, 2019.
Temeljni ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Sveti Rok održao je redovitu skupštinu na kojoj su uz brojne goste čelnici tog ogranka predočili što su radili tijekom protekle i što planiraju tijekom ove godine. Na aktivnostima u očuvanju uspomena i vrednota Domovinskog rata čestitke su Udruzi hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Sveti Rok uputili brojni predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata, a među njima i Darko Nađ, predsjednik UHDDR-a Osječko-baranjske županije i predsjednik Odbora za branitelje Domovinskog rata i braniteljske udruge Grada Osijeka, dopredsjednik Gradskog odbora UHDDR-a Osijek Dubravko Lažeta i Antun Blažević, predsjednik Koordinacija udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata Osječko-baranjske županije ocijenivši rad Temeljnog ogranka UHDDR-a Sveti Rok pozitivnim impulsom ljudi iz braniteljske populacije.

- Djelujemo od osnutka 1994., i svake godine obilježavamo obljetnicu pogibije branitelja iz Rosinjače. U Svetom Roku je novo predsjedništvo na čelu sa Željkom Stjepanovićem i krenuli smo akitvnije s radom i da se vidi da Zlatko Bebek više nije, a koji i dalje u novinama govori da jest, predsjednik naše udruge. Morat ćemo to demantirati, kao i još neke priče vezane uz Rosinjaču koju je on posvojio za neku njegovu političku karijeru. On je osnovao svoju udrugu i ne može prisvajati 16 momaka koji su poginuli u Rosinjači, koji su bili s nama, a on u to vrijeme nije bio s nama. To nas dragovoljce koji smo bili od prvih dana u obrani Hrvatske boli. Sada pokrećemo inicijativu da se to konačno javno kaže. Inače, s ravnateljicom Trgovačke i komercijalne škole Davor Milas, koja nosi ime našeg poginulog suborca, surađujemo i dogovorili smo se da ćemo mi dragovoljci dolaziti na satove nastave i djeci pričati što je bilo 1991. godine. Mnogo mladih nemaju pojma o tome tko i što smo bili, što smo radili i za što se borili - izjavi je član predsjedništva TO UHDDR-a Sveti Rok Zvonimir Kovač, koji je ujedno i tajnik županijskog UHDDR-a.

Dodaje kako je pred njima i dalje zadatak njegovanje uspomena na Domovinski rat, sjećanje na poginule prijatelje, ali i umrle, kojih je do sada više od 30, a koji su bili u borbi od prvih dana kao dragovoljci.

- I za njih ćemo napraviti obilježje, da se zna tko su bili, a imamo potporu i njihovih roditelja, obitelji i djece. Neka znaju da nisu zaboravljeni. Među ciljevima koji su pred nama je i omasovljavanje, mnogi su prepoznali naš rad, pa nam dolaze i iz drugih dijelova grada. Moramo i s ostalim udrugama iz Domovinskog rata napraviti suradnju da se vidi da nas ima i da smo zajedno, kao i 1991. godine, i da se i dalje borimo za Hrvatsku onakvu kakvu smo htjeli 1991. godine - kaže član predsjedništva Zvonimir Kovač. D. Pejić
Kovač kaže da se Ogranak omasovljuje i surađuje s ostalim udrugama ostvarujući zajedništvo kakvo je bilo 1991
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike