Osijek
HUMANITARNI MASKENBAL LIONS KLUBA GEA

Prikupljali novac za djevojke koje žele studirati
Objavljeno 17. veljače, 2019.
Članice Lions kluba Gea u subotu su održale dobrotvorni krabuljni ples u prostoru kavane Waldinger. Kako nam je rekla predsjednica Kluba Valerija Vuković Kondža, sav prikupljeni novac bit će uplaćen u korist poboljšanja standarda korisnica u stambenim zajednicama Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje u Osijeku. Riječ je o djevojkama koje žele studirati.

Posebna atrakcija ovog maskenbala bile su članice pokladne skupine Murterske bake, koje su došle s istoimenog otoka na kome se inače maškare slave pet dana. Murterani ovu tradiciju čuvaju već 130 godina. Murteranke su bile odjevene u skladu s običajem Día de Muertos poznatim diljem Meksika, koji se inače obilježava za blagdan Svih svetih, u bijele haljine s mrtvačkim maskama na licu. Pokladna zabava lionsica uključivala je ples uz živu glazbu, susret s plesačicama trbušnog plesa i tombolu, a odjevenima u najbolje maske uručene su nagrade.

Lions klub Gea, osnovan prije šest godina, okuplja 25 članica različitih profesionalnih profila. Prema riječima svoje predsjednice, članice Gee „uzele su sve najbolje od lionizma“. U Osijeku djeluje još šest klubova u sklopu Lionsovog Distrikta 126 koji pokriva Hrvatsku i sastavni je dio Lions Club Internationala. D.C.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike