Mozaik
STRADAO POPULARNI PJEVAČ NARODNE GLAZBE

U nesreći u Njemačkoj poginuo Šaban Šaulić
Objavljeno 17. veljače, 2019.
Za nesreću je, prema prvim informacijama, odgovoran vozač "mazde" (34) koji je bio u alkoholiziranom stanju, a koji je vozio i bez vozačke dozvole.

Poznati srbijanski pjevač narodne glazbe Šaban Šaulić poginuo je u nedjelju ujutro u teškoj prometnoj nesreći u Njemačkoj, objavili su u nedjelju beogradski mediji, a vijest o smrti potvrdio je njegov zet Zoran Bata Mirković.

Šaulić je, prema dosadašnjim neslužbenim informacijama, u automobilu bio s vozačem i kumom, vraćajući se iz Bielefelda u Sjevernoj Rajni Vestfaliji gdje je ranije imao nastup.

Prema prvim saznanjima koje su objavili beograddski mediji, Šaulić je automobilom krenuo ka zračnoj luci kada se dogodila nesreća u kojoj je teško ozlijeđen, a kasnije je potvrđeno da je umro u lokalnoj bolnici.

Kako stoji u priopćenju policije, u kojem se ne navode imena žrtava, nesreća se dogodila oko 7 sati ujutro kada je vozilo marke Mazda 6 u blizini grada Gueterslohea na dijelu autoceste na kojoj je zbog gradilišta otežana vožnja, naletjelo na osobni automobil Seat Ibiza u kojem se nalazi Šaulić i dva suvozača.

34-godišnji vozač Mazde koji je lakše ozlijeđen je vozilom upravljao u pijanom stanju i bez vozačke dozvole.

Od siline udarca oba vozila vozača su izgubila kontrolu nad vozilima i udarila u zaštitnu ogradu. Tom prilikom su sva trojica vozača iz Seata teže ozlijeđena, a osoba koja se nalazila na suvozačevom mjestu je u toku prijepodneva od ozljeda umrla u bolnici.

Šaban Šaulić rođen 1951. u Šapcu, a brojnim hitovima narodne glazbe 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća stekao je veliku popularnost u regiji.

Tijekom bogate karijere i tisuća nastupa na estradi od publike i od medija dobio je nadimak "kralj narodne glazbe", a radio je i kao glazbeni producent.

Radio-televizija Srbije podsjeća da je u polustoljetnoj karijeri, započetoj 1969. s 18 godina, Šaulić otpjevao brojne pjesme koje su postale hitovi - među ostalim "Gordana", koju je posvetio supruzi, te pjesme "Dođi da ostarimo zajedno", "Dva galeba bijela", "Uvenut će narcis bijeli", "Sine", "Danima te čekam", "Snježana", "Odlaziš, odlaziš" i druge.

Pojavio se u filmu "Sok od šljiva" 1981.

Održao je brojne koncerte i nastupe u zemlji i regiji, a koncertom u Beogradskoj areni 6. listopada 2018. obilježio je 50 godina karijere, navodi RTS. (Hina)

Možda ste propustili...

HRT: PODRŠKA BABY LASAGNI U PET HRVATSKIH GRADOVA

I Osijek je zaplesao na "Rim tim tagi dim"

Najčitanije iz rubrike