Regija
TVRTKA LIBUSOFT CICOM I UDRUGA GRADOVA

Edukativna koordinacija gradonačelnika i načelnika Slavonije i Baranje
Objavljeno 16. veljače, 2019.

SLATINA - U Slatini je održana Koordinacija načelnika i gradonačelnika Slavonije i Baranje, koju su na temu „Učinkovita organizacija jedinica lokalne samouprave“ organizirali informatička tvrtka Libusoft Cicom Poslovnica LC Slavonija iz Osijeka i Udruga gradova.
Koordinacija okuplja čelnike jedinica lokalne samouprave s područja pet slavonskih županija, za koje priprema zanimljiva predavanja i omogućava razmjenu mišljenja i iskustava o najaktualnijim temama s kojima se susreću u svom svakodnevnom radu. Dobrodošlicu u Slatinu, grad prvog hrvatskog pjenušca, poželjela im je u ime domaćina zamjenica gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić, pozdravili su ih također direktor tvrtke Libusoft Cicom Marko Ignjatović i koordinatorica poslova u Udruzi gradova Nives Kopajtich Škrlec, a moderator je bio Vedran Jurišić, voditelj Poslovnice LC u Osijeku.


Prema riječima direktora tvrtke Libusoft Cicom Marka Ignjatovića, svrha skupa u Slatini bila je educirati načelnike, gradonačelnike i pročelnike kako učinkovito upravljati gradskim i općinskim nekretninama, kako naplatiti potraživanja, ustrojiti organizacijske cjeline, biti učinkovit u pripravi nekih financijskih izvješća, kako građane informirati na pravi način, ali također i upoznati ih s novim zakonskim rješenjima o komunalnom gospodarstvu.
– Ovo je prvenstveno edukativni seminar, jer većina zastupljenih gradova naši su korisnici i mi ih kroz redovitu suradnju educiramo. Naš interes je obučiti ih, jer oni rade u našim programima, našim IT rješenjima, ali ovo danas nije nikakva prodajna, nego edukativna aktivnost, rekao je direktor Ignjatović.


Nives Kopajtich Škrlec, koordinatorica poslova u Udruzi gradova, ističe da su komunalno gospodarstvo, komunalna naknada i uopće naplata prihoda od izuzetnog značaja za sve gradove. – Jako mi je drago što je Slatina domaćin ovog skupa, jer je vrlo vrijedan, kvalitetan i aktivan član naše nacionalne organizacije. S tvrtkom Libusoft Cicom surađujemo niz godina na raznim skupovima i organiziramo okupljanja gradonačelnika kako bi progovorili o problemima, čuli neka rješenja, dobili ideje od svojih kolega iz drugih gradova kako se nositi s lošim, nekonzistentnim propisima, koji se često mijenjaju, a nažalost, međusobno nisu usklađeni. S nama su i predstavnici općina, jer premda smo formalno Udruga gradova, jednostavno se ne možemo oglušiti na probleme i potrebe koje općine kao okolni prstenovi gradova imaju i s kojima se moraju nositi iz dana u dan. Mnogo puta su naša zakonska rješenja prihvaćena, zato što su kvalitetna, životna, i zato što ih nameće praksa, a ne politika.


Zadovoljstvo domaćinstvom tako velikoga i značajnog edukativnog skupa izrazio je i gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, koji suradnju s Udrugom gradova i tvrtkom Libusoft Cicom smatra osobito važnom zbog pravovremenog informiranja o svim događanjima na državnoj i regionalnoj razini značajnim za JLS. Osobitu korist slatinski gradonačelnik vidi u „poslijedebatnom“ dijelu skupa, kada se ostvaruju kontakti koji pomažu da se kasnije lakše dođe do potrebnih informacija.

Petar Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike