Sport
KUP EHF-A

Bundesligaši više nisu bauk, Našičani mogu svladati TSV Hannover
Objavljeno 16. veljače, 2019.
S bodovima protiv Hannovera tek bi došla na vrijednosti pobjeda nad Tatabanyom, rekao je trener Hrvoje Horvat

Rukometno ludilo ovih dana vlada u Našicama. Nakon što su teoretski osigurali plasman na Final four SEHA-Gazprom lige i pobjede nad Tatabanyom u prvom kolu Kupa EHF-a (27:28), rukometašima NEXE-a predstoji još jedna velika predstava.

Istina, večerašnjeg gosta, njemački TSV Hannover Burgdorfom u dvorani OŠ kralja Tomislava (19.30 sati) nitko neće nazvati divom, niti će se susret najavljivati kao mogućnost da se vidi vrhunska momčad na djelu. Jer ove sezone NEXE svojim navijačima priređuje vrhunski rukomet pa bundesligaške momčadi više ne izazivaju strah i trepet kada dolaze u Našice. Uostalom, padale su u Našicama momčadi iz najjače lige Europe. Sjetimo se samo prošle godine i gostovanja Fuchse Berlina, kasnijeg osvajača EHF Kupa, koji je doživio u Hrvatskoj jedan od većih poraza. Zato u predvečerje "praznika rukometa" u NEXE-u isključivo razmišljaju kako svladati suparnika.

- Napunili smo se samopouzdanjem i za nas bundesligaši više nisu nikakav bauk. Imamo momčad koja može u svim segmentima igre parirati najjačima. Razmišljamo kako večeras potvrditi bodove osvojene u Mađarskoj. Jer ako ne pobijedimo, onda nam ni ti bodovi neće značiti puno - širi pozitivne vibracije Hrvoje Horvat, trener NEXE-a.

Pomno je proučio suparnika, koji je još u četvrtak bio aktivan. Neposredno uoči puta u Našice Hannover je slavio na gostovanju kod Ludwigshafena (25:27).

- Igraju dosta duboku 6-0 obranu koja se transformira u 3-3, prilično su čvrsti i agresivni, a dodatnu snagu u tom segmentu daju im i dva jako dobra golmana. U napadu im je glavna snaga i ‘motor‘ Morten Olsen, a na bekovskim pozicijama najopasniji su im igrači njemački reprezentativci Kai Häfner i Fabian Böhm te Slovenac Nejc Cehteom. Dosta često u napadu koriste i igru ‘dva na dva‘, gdje guraju loptu na crtu našem Brozoviću. Bit će stoga potrebno jako puno strpljenja i čvrstoće - secirao je igru suparnika trener NEXE-a.

Može li se po kvaliteti Hannover usporediti s Goppingenom, suparnikom NEXE-a prošle godine u skupini EHF Kupa, koji je uostalom i ostvario pobjedu u Našicama.

- Mislim čak da Hannover ima individualnu kvalitetu u odnosu prema Goppingenu, koji je ipak imao izraženiji taj momčadski duh. Prošle su godine u gotovo najjačem sastavu stigli u Našice i na tu jednu čvrstinu i kolektiv ostvarili pobjedu. Hannover u odnosu prema Goppingenu tada ima dosta problema s ozljedama, nisu kompletni, što nas nikako ne smije zavarati niti na to možemo polagati naše ambicije. Naša je prednost što smo došli do takve razine da ni jedna momčad ne može reći kako će u Našicama lako osvojiti bodove. Nešto se ipak i nas pita, premda mislim da nam za pobjedu treba još bolje izdanje negoli u prethodna dva susreta. Posebno što će sigurno onako loše naše dijelove igre kao protiv Tatabanye znati kazniti.

Poželio je Horvat atmosferu u Našicama da se za utakmice NEXE-a traži karta više. Hoće li mu se večeras ispuniti takva želja?

- Mislim kako su naši navijači prepoznali što radimo. Za njih nema bolje pozivnice negoli kada pokažemo kako se borimo i kako igramo sa srcem. Igrači su isticali kako na terenu i izvan terena funkcioniraju kao obitelj, i to se zajedništvo osjeti na terenu. Trebat će nam zajedništvo i s navijačima. Oni, siguran sam, neće zakazati, a na nama je da njihovu potporu s tribina i opravdamo na terenu - zaključio je trener NEXE-a.

Susret NEXE - TSV Hannover-Burgdorf počinje u 19.30 sati uz prijenos na Sportklubu 3.

Krešimir Lacković
Antonio Carlos Ortega

trener Hannover Burgdorfa

- Nismo imali puno vremena za pripremu za utakmicu s NEXE-om. Imamo dosta i ozlijeđenih igrača, tako da moramo na najbolji mogući način dozirati minutažu. Znamo koliko nam je ovo važna utakmica, NEXE je pobijedio u prvoj utakmici u gostima i mi bismo se s pobjedom našli u odličnoj poziciji.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike