Sport
PRVA HMNL

Brođani poslali Osijek
Kelme ka Drugoj ligi
Objavljeno 15. veljače, 2019.
Izjednačenu utakmicu u dvorani Zrinjevac prelomila je velika pogreška Nospaka u 33. minuti

Slavonski prvoligaški futsal derbi posve je opravdao očekivanja. Iako se rivali bore za opstanak u elitnom hrvatskom malonogometnom društvu odigrali su zanimljivu i vrlo borbenu utakmicu u kojoj je prevagnula jedna velika pogreška Roberta Nospaka u posljednjoj četvrtini susreta.


Brođani su tako prvi put slavili u osječkoj dvorani Zrinjevac i na taj su način Osijek Kelme usmjerili prema Drugoj ligi. Bila je to ravnopravna utakmica u kojoj su dugo briljirali vratari. Čekala se pogreška suparnika, a prvi su u tome popustili Osječani, pa tri boda odlaze u Slavonski Brod, a Osijek Kelmeu ostaje čista teorija kada je u pitanju opstanak u eliti.


Ispitivanje snaga trajalo je desetak minuta, a onda su se počela događati uzbuđenja. U osmoj minuti prvu priliku za Osječane imao je Kajfeš kada je iskosa s lijeve strane prebacio Kovačevića, ali i vrata Brođana. Tri minute kasnije i Bartoluci je imao dobru situaciju, ali vratar gostiju Kovačević bio je na mjestu. U sljedećem napadu dogodila se i prva prilika gostiju kada je Bundavica lijepo na drugoj vratnici uposlio Mirkovića, ali je i vratar Osječana Dino Živković bio na visini zadatka. Ipak, najbolju priliku u prvom dijelu propustio je Pandurević u 13. minuti kada je lijepo petom uposlio Mijić, ali Kovačević je opet spriječio pogodak. Brođani su uzvratili u 17. minuti preko Popovića koji je gotovo s pola igrališta krenuo sam na Živkovića, no vratar Osijek Kelmea izišao je kao pobjednik iz tog dvoboja obranivši Popovićev udarac - glavom. U završnici prvog dijela Horvat je nepotrebno izgubio živce i zbog udaranja suparnika zaradio isključenje ostavivši tako svoju momčad na cjedilu. Ipak, uspjeli su se Osječani obraniti u te dvije minute s čovjekom manje pa se na odmor otišlo bez pogodaka.
U drugom dijelu prvi su zaprijetili gosti preko Mirkovića čiji je udarac sjajno obranio Živković, a slično kvalitetnu reakciju imao je s druge strane Kovačević na udarac Dakića iz blizine. Bio je to pravi rat živaca, a prelomljen je u 33. minuti. Prvo su gosti uzdrmali vratnicu, a onda su dočekali veliki poklon od Nospaka. On je vraćao poprečnu loptu na dva-tri metra od vlastitih vrata koju je presreo Đerek kojem nije bilo teško pogoditi mrežu za vodstvo Brođana - 0:1. Pitanje pobjednika riješeno je dvije minute kasnije kada je Ćavar majstorski prebacio Živkovića - 0:2. Pokušali su Osječani riskirati s "letećim vratarom", ali su primili i treći pogodak kada je Bundavica pogodio prazna vrata preko cijelog terena...


Dalibor Keler
Najčitanije iz rubrike