Osijek
MATICA SLOVAČKA OSIJEK

Koncerti za starije i nemoćne na Drinskoj
Objavljeno 16. veljače, 2019.
Od različitih ovogodišnjih valentinovskih događaja među najsimpatičnijima je gesta Matice slovačke Osijek koja je odlučila i ove godine darivati svojim koncertima stanare Doma za starije i nemoćne osobe u Drinskoj ulici te osobe s mentalnim izazovima iz Centra za pružanje usluga u zajednici Osijek "JA kao i TI" u Divaltovoj ulici.

Kako nam je rekao dopredsjednik osječke Matice slovačke Ivo Kraljik, ovogodišnji nastup pred umirovljenicima Doma u Drinskoj već je 20. po redu. Nastupili su članovi pjevačke skupine Matice slovačke, a njih su instrumentalno pratili Ana Marošević (pijanino), Marko Strapač (brač) i predsjednik Matice slovačke Osijek Andrija Kuric (gitara).

- Osnovna je zamisao bila izvesti pet slovačkih i pet hrvatskih pjesama. Koncert je izašao iz zadanih okvira i pretvorio se u ples u kojemu su sudjelovali članovi Matice slovačke Osijek i umirovljenici iz Doma u Drinskoj, a repertoar smo proširili nizom veselijih hrvatskih pjesama popularnih 60.-ih i 70.-ih kada je većina nazočnih umirovljenika bila u najboljim godinama. Bitno je naglasiti da je to nama bio 20. nastup u povodu Valentinova - rekao nam je Kraljik.

Istog dana, u srijedu navečer, članovi pjevačke skupine Matice slovačke i prateći glazbenici nastupili su i u Centru za pružanje usluga u zajednici "JA kao i TI". Ovaj su put izveli samo hrvatske pjesme, a nakon koncerta posjetili su i nepokretne štićenike ovog doma u njihovim sobama. Prema Kraljikovim riječima, neki od njih bili su ganuti nakon što su imali prilike uživo čuti pjesmu. Oba su koncerta održana u srijedu, dan uoči Valentinova, a ovakvi posjeti Domu u Divaltovoj također imaju svoju tradiciju koja premašuje 10 godina. D.C.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike