Ekonomija
MINISTARSTVO TURIZMA

Za razvoj cikloturizma na kontinentu pet mil. kuna
Objavljeno 16. veljače, 2019.
Potpore su namijenjene jačanju bike turizma kroz trasiranje, uređenje, označavanje ruta
Ministarstvo turizma do 13. ožujka ove godine provodi javni poziv za dodjelu potpora za razvoj cikloturizma u kontinentalnom dijelu zemlje, za koje je predviđeno pet milijuna kuna, izvijestili su iz tog ministarstva.
Potpore za cikloturizam Ministarstvo dodjeljuje posljednjih nekoliko godina u sklopu programa razvoja tog segmenta ponude, a namijenjene su jačanju bike turizma na kontinentu kroz trasiranje, uređenje i označavanje biciklističkih ruta.
Te su potpore na raspolaganju javnom sektoru, odnosno Bjelovarsko-bilogorskoj, Brodsko-posavskoj, Karlovačkoj, Koprivničko-križevačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Ličko-senjskoj, Međimurskoj, Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj, Sisačko-moslavačkoj, Varaždinskoj, Virovitičko-podravskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Zagrebačkoj županiji.
"Aktivnosti razvoja turizma na kontinentu u fokusu su rada Ministarstva turizma, ali i Vlade RH od početka mandata. Zajedničkim aktivnostima više ministarstava te suradnjom s javnim sektorom i jedinicama regionalne samouprave, radimo na ravnomjernijem turističkom razvoju destinacija tijekom cijele godine, kao i na pozicioniranju Hrvatske kao destinacije raznolike i bogate turističke ponude. Stoga je i Program razvoja cikloturizma na kontinentu upravo jedan od pozitivnih primjera u kojemu kontinentalnim županijama osiguravamo sredstva za razvoj cikloturizma, koji u Europi ima gotovo 60 milijuna poklonika, a takvi turisti i troše i do 30 posto više od prosječnog turista", poručio je u povodu tog poziva ministar turizma Gari Cappelli.
Iz Ministarstva napominju da će sufinancirati do 90 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog projekta za cikloturizam, pri čemu je minimalni iznos potpore 100 tisuća kuna, a maksimalni 500 tisuća kuna. Zdenka Rupčić
Minimalni iznos potpore 100 tisuća kuna, a maksimalni 500 tisuća kuna
Iz Ministarstva turizma napominju da će sufinancirati do 90 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog projekta za cikloturizam, pri čemu je minimalni iznos potpore 100 tisuća kuna, a maksimalni 500 tisuća kuna. Podsjećaju da je Ministarstvo turizma u 2017. tim program sufinanciralo izradu operativnih planova razvoja cikloturizma za 14 kontinentalnih županija, a taj je program i prošle godine izazvao veliko zanimanje svih kontinentalnih županija te je, kako ocjenjuje, svaka od njih napravila veliki iskorak u razvoju tog oblika turizma.
U Europi ima 60 milijuna cikloturista koji troše i do 30 posto više od prosječnog turista
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike