Osijek
AŽURIRANJE PODATAKA

Elektromodul za HEP Plin prikuplja podatke o plinskim instalacijama
Objavljeno 15. veljače, 2019.
Hrvatska elektroprivreda - Plin (HEP-Plin) počeo je od prvih dana veljače provoditi postupak ažuriranja podataka o plinskim instalacijama i priključenim objektima za obračunska mjerna mjesta na području grada Osijeka. Uvođenje novog informacijskog sustava u poslovanje HEP-Plina ukazalo je na nedostatak određenih tehničkih podataka o plinskim instalacijama kod potrošača. Stoga su potrošači u gradskim četvrtima Donji grad, Jug II i Novi grad dobili na svoje kućne adrese obavijesti kako je riječ o ažuriranju podataka o plinskim instalacijama, te da će se ti podaci koristiti samo u svrhu koja proizilazi iz pravnog odnosa krajnjeg kupca i HEP-Plina. Iz Hrvatske elektroprivrede dodatno pojašnjavaju kako se podatci prikupljaju za cijelu plinsku instalaciju - što znači da je nužno ući u kuće, odnosno stanove korisnika kako bi se popisali svi dijelovi instalacije.

Za ovaj su posao na temelju provedenog postupka javne nabave angažirani djelatnici osječke tvrtke Elektromodul.

- Popisivači imaju identifikacijske kartice s imenima te potrošači pozivom u tvrtku Elektromodul mogu provjeriti njihov identitet - kažu u HEP Plinu. Popisivači imaju uputu da pokušaju više puta doći ako nema nikoga tko ih može pustiti u objekt, a potrošači mogu i nazvati tvrtku Elektromodul i dogovoriti termin obilaska. Popisivači smiju u objekt ući samo u prisutnosti vlasnika ili druge osobe koja im dopusti ulazak u objekt.

- Napominjemo da se radi o prikupljanju tehničkih podataka o plinskim instalacijama i objektu u kojemu se troši plin, vrsta objekta (stan, samostalna kuća), za što se troši plin - centralno grijanje, sanitarna voda, samo za kuhanje i slično. Također vrijedan je podatak o vrsti uređaja, je li to kombi-bojler, štednjak, cirko-bojler, a naposljetku i proizvođač uređaja - preciziraju u HEP-Plinu, uz zaključnu napomenu kako su navedeni podatci važni za provedbu mjera za sigurno korištenje plina, u skladu sa zakonskim propisima, a što je svakako, drže, i u interesu potrošača. D. Kuštro
Anketari će sljedećih dana obići klijente HEP-Plina u gradskim četvrtima Donji grad, Jug II i Novi grad
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana