Osijek
GLAVNA TRŽNICA U ZNAKU VALENTINOVA

Mladići po ruže dolazili već u 7 sati
Objavljeno 14. veljače, 2019.
Dok su neki posjetitelji jučer na glavnoj osječkoj tržnici uobičajeno kupovali voće i povrće, brojni mladići na tržnicu su se uputili još rano, oko 7 sati, kako bi ugrabili najljepše ruže kojih je jučer, u povodu Valentinova, ondje bilo u izobilju! Iako prodavači cvijeća nisu baš bili pričljivi i svakako su željeli ostati anonimni, ipak smo uspjeli doznati što se jučer najviše prodavalo.

Zanimljivo je da su stariji dolazili oko 10 sati, a mladi ranom zorom. Uglavnom su kupovali ruže, i to po 20 kuna, i mimoze, koje stoje deset i 20 kuna, ali i aranžmane po 40 pa do stotinu kuna – ispričala nam je dugogodišnja prodavačica, dodajući da su, osim ruža, bili vrlo traženi i ljiljani, ali i gerberi.

I druga prodavačica također se pohvalila dobrom prodajom, i to uglavnom ruža koje na Valentinovo, prigodno upakirane, stoje 20 kuna. Kaže kako kupci nisu bili izbirljivi pa su kupovali i gerbere i ljiljane, no uz uvjet da su – crvene.

- Zanimljivo je da nitko ne kupuje više od jednog cvijeta, vjerojatno namijenjeni djevojkama ili suprugama – prokomentirala je prodavačica. Činjenica je da su jučer na tržnici brojni sugrađani viđeni upravo sa cvijećem u rukama, kako je to i priličilo jučerašnjem danu.

A u znaku ljubavi bio je i jučerašnji Zeleni četvrtak gdje je Ljiljana Olujić iz Ecorural Neta prigodno dekorirala stol, a svaki posjetitelj dobio je i poruku ljubavi. S toplim čajem, dodali bismo prigodno crvene boje, dočekao ih je i Zlatko Alagić, vlasnik OPG-a Datarius, koji je predstavio svoje proizvode od aronije – svježe bobice, sok, ali i ukusan čaj s više mirisnih okusa. Proizvodnjom se bavi dugi niz godina, a njegovi proizvodi, posebice čaj, vrlo su traženi. M. Mihelić
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike