Crna kronika
NAKON BESRAMNE KRAĐE

Ukradena kolica uništena, nova nabavila policija
Objavljeno 15. veljače, 2019.
Posredstvom policajaca Kristina Terihaj (34) dobila je nova invalidska kolica od donatora
SLAVONSKI BROD

Policija je otrkila dvojicu mladića koji su u nedjelju besramno ukrali invalidska kolica 34-godišnje Kristine Terihaj u Slavonskom Brodu. Za krađu su osumnjičeni 21-godišnjak i 19-godišnjak. Kolica je kasnije zadržao drugi 19-godišnjak. Kolica su potpuno uništena, no zahvaljujući slavonskobrodskim policajcima, Kristina je dobila nova.

- Kriminalističkim istraživanjem je potvrđeno da su invalidska kolica iz prostora stambene zgrade, u Ulici Matije Gupca u Slavonskom Brodu, oko 2,45 sati, ukrali 21-godišnjak i 19-godišnjak koja je zatim protupravno prisvojio drugi 19-godišnjak. Policajci protiv 21-godišnjaka i 19-godišnjaka podnose kaznene prijave za kazneno djelo neovlaštena upotreba tuđe pokretne stvari, a u vezi kaznenog djela utaje, policajci su podatke o 19-godišnjem počinitelju uručili oštećenoj 34-godišnjakinji radi eventualnog pokretanja privatne tužbe. Policija je invalidska kolica 11. veljače pronašla kod počinitelja kaznenog djela utaje i vratila ih vlasnici - doznajemo od Krešimira Šimića iz Policijske uprave brodsko-posavske.


Podsjetimo, ukradena invalidska kolica, u Svačićevoj ulici u Slavonskom Brodu, pronašao je drugi 19-godišnjak i odvezao ih kući. Kolica su ukradena ispred stana na prvom katu zgrade.


- Čini se kako su ukrali kolica da bi se zabavljali i vozali uokolo. Stvarno nisam ljuta na njih, ali neka se samo na trenutak pokušaju staviti u našu kožu i zamisliti da osobe poput mene bez tih kolica ne mogu. Što da oni slome nogu pa im netko ukrade štaku. Kako bi se osjećali? - kazala je vlasnica invalidskih kolica Kristina Terihaj za internetski portal Sbplus.


Nakon što su kolica pronađena 34-godišnjakinja je vidjela da su potpuno uništena no policajci iz Slavonskog Broda kupili su joj nova.
- Još jednom hvala svima koji su djelili moju objavu o mojim ukradenim kolicima. Kolica su uništena totalno. Veći broj ljudi se iživljavalo na kolicima. Dragi moji dečki i djevojke nadam se da možete ostvariti san, a da se ne budite u znoju. U svakoj priči postoji onaj ali, ali taj ali puno znači. Policijska postaja Slavonski Brod zajedno s načelnikom su meni kupili nova kolica i danas ce mi biti dostavljena - napisala je Kristina na Facebooku. U stvari, nakon što su čuli da su ukradena invalidska kolica Brođanke, Mario Vujić, načelnik Policijske postaje Slavonski Brod i jedan policajac iz iste postaje angažirali su se i pronašli donatora koji je Kristini kupio nova kolica.


Sandra Lacić
neupotrebljiva
KOLICA SU

POTPUNO

UNIŠTENA
NIJE PRVA TAKVA KRAĐA
Na žalost, krađa invalidskih kolica u Slavonskom Brodu nije jedina takve vrste u Slavoniji. Naime, u listopadu 2010. godine, djevojčici koja ima cerebralnu paralizu ukradena su transportna invalidska kolica u Vukovaru. Obitelj je imala radove u stanu, pa su kolica na kratko ostavili ispred stana, što je bilo dovoljno da ih netko ukrade. U svibnju prošle godine ukradena je hodalica djevojci - stopostotnom invalidu, dok je poznati hrvatski pjevač Zdravku Škenderu posebno na meti lopova. Vjerovali ili ne, njegova su invalidska kolica ukradena nevjerojatnih pet puta od 2010. do sredine prošle godine. U Zadru su 2014. godine ukradena invalidska kolica 82-godišnjakinje.
Možda ste propustili...

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

2

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura