TvObzor
DINO ROGIĆ

Kada snimamo scene seksa, atmosfera na setu uvijek utihne
Objavljeno 15. veljače, 2019.
Dane na Akademiji pamtit ću po prijateljima koji su junački trpjeli sve moje ideje i objašnjavali mi da uglavnom nemaju nikakvoga smisla

Dino Rogić, mladi glumac u usponu, televizijskoj publici predstavio se ulogom Mate Škopljanca u telenoveli Larin izbor sada već davnije 2011. Nismo ga dugo imali priliku gledati na malim ekranina, ali i to se promijenilo prošle jeseni, kad je uskočio u ulogu Jure Penave u humorno-dramskoj seriji Na granici, koja se također emitira na Novoj TV, od ponedjeljka do četvrtka u 21.15. I dok pratimo nove avanture Jure i ostalih likova, Rogića obožavatelji sada mogu gledati i u reprizama serija koja ga je proslavila, i to svakoga radnoga dana prije središnjega Dnevnika.

Mi smo se u razgovoru ipak držali aktualne serije, pa nam je Dino tako otkrio što ga je privuklo liku, je li mu neugodno snimati intimne scene s kolegicom, ali i još ponešto.

Naivno odan
Uloga Jure Penave u seriji Na granici vaša je druga uloga u hit-seriji Nove TV. Čime vas je osvojio taj lik? Imate li nekih sličnosti?

- Jure je jedan naivno romantičan i isto tako naivno odan lik, što meni ostavlja dosta prostora za igru, jer su s te dvije osobine neki postupci i reakcije, koji bi se kod nekih drugih likova činili kao greška, ovdje jednostavno mogući. I nadam se da su šarmantni. Volim vjerovati da nam je jedina sličnost možda malo smušenosti, dok u ostalim karakteristikama ne vidim neke sličnosti.

Što očekuje Juru u novim epizodama sada kada se serija vratila s pauze?

- Vjerujte, bio bih najsretniji da vam mogu sve ispričati, ali nažalost, mogu samo reći to da će se i Jure početi boriti za svoj dio "švercerskog kolača".

Kako ste proveli blagdane dok niste snimali seriju?

- Jako lijeno. Nekoliko sam dana proveo u Dalmaciji, obišao rodbinu i prijatelje i već je godišnji bio gotov.

Granice ukusa
Družite li se i privatno s Martinom Stjepanović koja u seriji glumi vašu suprugu? Jeste li se poznavali i prije početka snimanja serije?

- Martina i ja smo otprilike u isto vrijeme studirali, tako da smo se i upoznali prije tih sedam, osam godina. Družimo se koliko stignemo.

Koliko je (ne)ugodno snimati intimne scene pred kamerama i cijelom ekipom? Treba li vam mnogo duže da ih snimate zbog smijeha i ponavljanja ili sve ide iz prvoga pokušaja?

- Uvijek postoji jedan mali trenutak nelagode, ali ne snimamo mi scene koje prelaze granice nečije intime, odnosno scene gdje je bilo što eksplicitno, tako da se sve odradi bez problema. Mislim da nam ne treba duže da ih snimimo, ali je zanimljivo kako je atmosfera na setu dok su intimne scene u tijeku uvijek malo drukčija. Naime, prema sablasnoj tišini (koja, naravno, proizlazi iz kolegijalnosti svih na setu), uvijek možete osjetiti kakva scena će se snimati.

A Dino u privatnom životu – postoji li netko tko je zarobio vaše srce?

- Postoji, moje srce je godinama zarobljeno.

Uloženi trud
Na granici je ovih dana osvojila nagradu Zlatni Studio za najbolju seriju u 2018. Što vama kao jednom od članova ekipe znači takvo priznanje?

- Uvijek je lijepo dobiti priznanje za rad. Meni nagrada znači da je publika prepoznala vrijeme i trud koji su uloženi u projekt i, naravno, na neki način me tjera da još više sebe dajem u taj projekt.

Biste li voljeli da serija zbog goleme popularnosti dobije drugu sezonu ili smatrate da je jedna dovoljna?

- Kao glumac slobodnjak, bio bih najsretniji da serija ima još nekoliko sezona. Ali, nažalost, ja nisam jedan od čimbenika koji odlučuju o tome.

Studirali ste na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Po čemu ćete pamtiti te dane?

- Pamtit ću ih po svojim prijateljima koji su junački trpjeli sve moje ideje i na lijep način mi objašnjavali da te ideje uglavnom nemaju nikakvog smisla (smijeh). I po jednom vrtuljku emocija koje su pratile Akademiju i sve vezano uz nju.

Narcisa Vekić
INTERVJU
Prema sablasnoj tišini (koja, naravno, proizlazi iz kolegijalnosti svih na setu), uvijek možete osjetiti kakva scena će se snimati.
RODNI GRAD
Rođeni ste u Kölnu, veže li vas i danas nešto uz taj lijepi njemački grad?- Koliko god sam kratko živio u Kölnu, još uvijek ga nekako smatram svojim gradom. Nažalost, a opet u jednu ruku nasreću, više ga ne posjećujem. No sve uspomene koje imam su više nego lijepe.
Najčitanije iz rubrike