TvObzor
FILM DO KRAJA SMRTI

Nastavlja festivalsku turneju po regiji
Objavljeno 15. veljače, 2019.
Prekrasan hommage stvarnim ljudima i njihovim osebujnostima, podsjetnik na to koliko se najbolje filmske priče skrivaju u srcima naizgled "običnih" ljudi. Uvjerljivo, inteligentno, na mahove potresno, a i vrlo duhovito ostvarenje, praćeno sjajnom režijom

Hrvatski igrani film Do kraja smrti, redatelja i scenarista Anđela Jurkasa, bit će prikazan na FEST-u, jednom od najvećih regionalnih i međunarodnih filmskih festivala, koji se održava u Beogradu od 22. veljače do 3. ožujka.

Do kraja smrti film je mozaične strukture povezane pričama o ljudima koji ne odustaju od onih koje vole. Nakon prošlogodišnje pretpremijere u službenoj konkurenciji Pula Film Festivala i Split Film Festivala, film će biti emitiran u sklopu programa FEST predstavlja, u kojem se predstavljaju posljednji filmovi kultnih autora diljem svijeta (USA, Mađarska, Egipat, Francuska, Brazil, Finska, Tajland, …) i veliki međunarodni hitovi i hvaljeni naslovi poput Eight Grade (Bo Burnham), Asher (Michael Caton Jones) s Famke Jenssen, Richardom Dreyfussom i Ronom Pearlmanom, Under The Silver Lake (David Robert Mitchell) s Andrewom Garfieldom, Sextape (Antoine Desrosieres) i drugima.

U filmu Do kraja smrti nastupaju: Judita Franković Brdar, Bojana Gregorić Vejzović, Jelena Veljača, Tara Rosandić, Lucija H. Kajić, Kristina Kika Jovanović, Klara Mucci, Nera Stipičević, Anamarija Percaić, Gordana Džepina, Lana Gojak, Rada Mrkšić, Ana Herceg, Luka Dragić, Borko Perić, Nikša Butijer, Leon Lučev, Marinko Prga, Žarko Savić, Mislav Čavajda, Igor Baksa, George Ginikachukwu Opurum te krasni mladi glumci Lu Marinac, Lav Eddie Rogers i Eva Jurić.

Radi se o četvrtom igranom filmu nastalom bez financijske ili bilo kakve druge potpore HAVC-a ili drugih državnih institucija, snimljenom kao rezultat koprodukcije nekoliko nezavisnih tvrtki (DOP Produkcija, Studio 25, Mediapark, Ratio VP, Neon).

- Film Do kraja smrti nastao je iz potrebe ekraniziranja crtica iz života koje prkose 21. stoljeću i obraćaju se ljudima odraslim i odgajanim na čuvanju osnovnih ljudskih kvaliteta zbog kojih se ponekad i ponešto razlikujemo od životinja. Odanosti, lojalnosti, iskrenosti, trajanju i brizi za osobu koju volimo. Osjećanju, a ne racionaliziranju ni brojenju ljubavi. Sve je uvijek samo neka vrsta tihog kričanja za osobom koju voliš i želiš da te čuje - kaže Anđelo Jurkas.

Pretpremijerna reakcija kritike:

- Prekrasan hommage stvarnim ljudima i njihovim osebujnostima, podsjetnik na to koliko se najbolje filmske priče skrivaju u srcima naizgled “običnih” ljudi. Uvjerljivo, inteligentno, na mahove potresno, a i vrlo duhovito ostvarenje, praćeno sjajnom režijom i castingom. Bravo! - Tomislav Kukec.

- Toplo, dirljivo, nepretenciozno i ljudski. Gledati. Po mogućnosti s boljom polovicom - Mia Mitrović. N.Vek.
Možda ste propustili...

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

Najčitanije iz rubrike