TvObzor
THE UMBRELLA ACADEMY

Disfunkcionalna obitelj superheroja
Objavljeno 15. veljače, 2019.

Najkraći mjesec u godini bit će još kraći uz vruće serije koje stižu na Netflix, među kojima je i The Umbrella Academy, priča o otuđenim članovima disfunkcionalne obitelji superheroja. Nakon što je neko vrijeme proveo u produkcijskom limbu čekajući da postane film, adaptacija stripa frontmana banda My Chemical Romance, Gerarda Wayja, promijenila je smjer te serija.

Priča je sljedeća: istog dana 1989. godine 43 djece rodilo se različitim, nepovezanim ženama, koje dan prije nisu pokazivale nikakve znakove trudnoće. Sedmero djece posvojio je sir Reginald Hargreeves, industrijalac milijarder, koji stvora The Umbrella akademiju, gdje priprema svoju djecu da spase svijet. Naravno da sve ne ide prema planu. Kada postanu tinejdžeri, obitelj se počne raspadati i ekipa se razdvaja. Godinama poslije, sada 30-i-nešto-godišnjaci, njih preostalih šestero susreću se nakon Hargreevesove smrti. Luther (Tom Hopper), Diego (David Castañeda), Allison (Emmy Raver-Lampman), Klaus (Robert Sheehan), Vanya (Ellen Page) i Number Five (Aidan Gallagher) ujedine se kako bi razriješili misterij oko smrti njihova oca. No otuđena obitelj ponovno se počne razdvajati zbog različitih osobnosti i sposobnosti, a veliki pritisak stvara i neposredna prijetnja globalne apokalipse.

Vanya je jedina od usvojene djece bez superjunačkih sposobnosti, opisana kao crna ovca obitelji, blag i nesiguran cvijetak koji se bori za svoje mjesto u svijetu. Luther je pripreman od svog oca postati vođa academije, što mu teško padala. Izdržljiv je, opsjednut radom i ima mogućnosti povećavanja fizičke snage. Uvijek pokušava učiniti pravu stvar, pa i ako to znači staviti druge ispred sebe. Allison je predivna, elegantna bivša svjetska filmska zvijezda koja posjeduje moć sugestije - sve što kaže naglas, prolazi. Njezin život izgleda savršen izvana, ali joj je njezina sposobnost uništila svaku vezu.

Diego je vješt, intenzivan, uvijek na oprezu i ima problema s autoritetom. Nije prirodno snažan ili pametan, pa mora raditi više, ali smatra da treba biti vođa pa se ponaša neprijateljski. Number Five izgleda kao 13-godišnjak, ali je 58-godišnjak zarobljen u tijelu djeteta. Opsjeda ga ono što je vidio i učinio i blizu je gubitka dodira sa stvarnošću. Klaus je ovisnik o drogi i ljupki nered od ljudskog bića, klasično srednje djete - ljubazan prema svima, ali bi vas iza leđa opljačkao ne trepnuvši.
Narcisa Vekić
ŽANR: akcija, avantura

AUTOR: Steve Blackman

ULOGE: Ellen Page, Tom Hopper, Emmy Raver-Lampman, David Castañeda, Robert Sheehan

MREŽA: Netflix

DATUM: 15.2.

EPIZODA: 10
Možda ste propustili...

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

NA HBO MAX STREAMING PLATFORMI I HBO KANALU

Premijera miniserije “Simpatizer”

Najčitanije iz rubrike