Sport
JOŠ JEDAN USPJEH MLADE "OLIMPIJAŠICE"

Marla iz Dugog Sela došla sa srebrom
Objavljeno 13. veljače, 2019.
Na Zelenom polju, u stolnoteniskom klubu Vodovod Osijek, ponovno imaju razloga za zadovoljstvo. Njihova darovita članica Marla Vidaković, koja radi pod trenerskom paskom Vlade Bertovića, opet je kući donijela medalju i to s jakog i uglednog hrvatskog turnira. Naime, proteklog vikenda u Dugom Selu održan je 42. međunarodni memorijalni turnir Đuro Dubenik koji je okupio više od 400 natjecatelja, među kojima gotovo sve najbolje hrvatske mlade stolnotenisačice i stolnotenisače.


U Dugom Selu je najjača i najzanimljivija kategorija bila ona juniorska, a naslovima pobjednika okitili su se Ivor Ban (Mladost) i Marta Vukelić (Aquaestil). Zanimljivo je bilo i u ostalim kategorijama, a vrlo jaka konkurencija nadmetala se za naslov među mlađim kadetkinjama. U toj kategoriji nastupala je i "olimpijašica" Marla Vidaković i završila kao druga. Osječka stolnotenisačica lako je prošla skupinu zabilježivši tri pobjede, dvije s čistih 3:0, dok je protiv Puljanke Mije Bioć bilo neizvjesno, ali je Marla našla put do trijumfa od 3:2. Potom je bila i vrlo uvjerljiva u eliminacijskoj fazi turnira te je bez izgubljenog seta pobijedila Miju Horvatiček, Brunu Gučin i Martu Novak te izborila mjesto u finalu. U meču za prvo mjesto i zlato Vidaković je dobro parirala suparnici, bila nadomak velikog preokreta, ali je na kraju izgubila od Riječanke Sene Smailji s 3:2. Riječanka je povela 2:0 u setovima, činilo se da ima lagan posao, a onda se Marla fantastično vratila i izjednačila na 2:2. Peti set izgubila je s tijesnih 11:9 i ostala bez naslova pobjednice Dubenikovog memorijala.


U svom uzrastu osvojila je srebro, a Marla se okušala i među starijim curama, u kadetskoj konkurenciji, gdje je prošla skupinu, zatim u šesnaestini finala s 3:0 pobijedila Stellu Šaš iz Koprivnice i onda morala priznati primat boljoj. U osmini finala nije mogla protiv najbolje kadetkinje Bosne i Hercegovine, Dore Ćosić iz Viteza te se oprostila od turnira i borbe za medalje.
Marla Vidaković i njezin tim mogu biti itekako zadovoljni, jer su u Dugom Selu nastavili ovosezonsku seriju uspjeha i osvajanja medalja. I. Liović
2.

mjesto na ljestvici HSTS-a za mlađe kadetkinje zauzima Marla Vidaković, a tu poziciju donijeli su joj odlični ovosezonski nastupi na turnirima
Možda ste propustili...

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike