Sport
SVEČANOST U GRADSKOM KAZALIŠTU POŽEGA

Matej Skuzin i Adrijana Jurić proglašeni najboljim sportašima Požege u 2018.
Objavljeno 13. veljače, 2019.

U Gradskom kazalištu Požega održana je svečana sjednica Skupštine Požeškog športskog saveza u sklopu koje su proglašeni najbolji sportaši, sportašice, klubovi i treneri u 2018. godini prema izboru Izvršnog odbora Požeškog športskog saveza, a nakon prijedloga klubova članica Saveza.

Pojedinačne titule za 2018. godinu pripale su Mateju Skuzinu, članu Brdsko-biciklističkog kluba Požega, i Adrijani Jurić iz Twirling klub Požega. Kao i svake godine proglašeni su i najbolji sportski kolektivi, a dodijeljeno je još niz pojedinačnih nagrada.

Moto klub i ŽKK
Najbolja muška sportska udruga je Moto klub Požega Promet, a najbolja ženska sportska udruga ponovno je i zasluženo Ženski košarkaški klub Plamen Požega. Za najbolje trenere u 2018. godini izabrani su Petar Bosanac (Streljački klub Požega), Antonio Furić (Fitness klub Play), Robert Međugorac (Powerlifting klub Body Art) i Anto Šunjo (Odbojkaški klub Sokol).

Za najboljeg veterana izabran je Josip Pavić (Brdsko biciklistički klub Požega). Također je dodijeljen tradicionalni Trofej Požeškog sportskog saveza za 2018. godinu jednoj sportskoj udruzi i jednom zaslužnom pojedincu. Za istaknutu udrugu nagradu je dobio Ženski odbojkaški klub Vallis Aurea. Pojedinačni trofej dodijeljen je Marini Mihelčić, dugogodišnjoj sportskoj radnici utemeljiteljici požeških gradskih mažoretkinja i predsjednici Twirling kluba Požega i Hrvatskog twirling saveza koja je aktivna u požeškom sportu punih 35 godina. Na proglašenju su također nagrađeni perspektivni sportaši, najbolji kadeti, kadetkinje, juniori i juniorke kao i najbolji sportaši i udruge s invaliditetom, a trofej fair play dobio je Boćarski klub Nada.

Promocija sporta
Sportašima i nazočnim gostima obratio se predsjednik Požeškog športskog saveza Saveza Nino Abramović, koji je pozdravio gradonačelnika Darka Puljašića i ravnatelja Javne ustanove Sportski objekti Požega Antu Brkića kao i nazočne sportaše i sportske djelatnike. Zahvalio je Gradskom kazalištu i Glazbenoj školi što već godinama pomažu u organizaciji ove priredbe.

Predsjednik Abramović u svom je govoru istaknuo da je ovo već 52. izbor najboljih požeških sportaša u organizaciji Požeškog športskog saveza, koji je krovna organizacija sporta u Gradu, te pozvao klubove kojih ima 76 s više od 2000 natjecatelja da predlože i pošalju nominirane kandidate i na kraju ove godine kada će djelatnici Saveza, nakon prikupljenih podataka, pregledati i posložili kandidate, a onda bodovanjem doći do najuspješnijih. Bodovanje je inače sukladno pravilniku vezano uz uspjeh svakog od kandidata, ali i povezano s brojem sportaša u određenom sportu koji su registrirani u Republici Hrvatskoj. Naglasio je Abramović i da su Grad Požega i Požeški športski savez kao nositelj projekta prošle godine aplicirali i dobili sredstva Europske unije, što se kroz projekt „Zajedno za sve“ trenutno provodi, a radi se o uključivanju sportaša i osoba s invaliditetom kroz sport i sportske udruge u što kvalitetniji život. Na taj se način primjerice financira prilazna rampa za bazen za invalide koja treba biti osposobljena ovog ljeta ili je kupljena oprema za boćanje ili pikado za sportaše invalide.

Nakon predsjednika Abramovića nazočnima se u kratkom govoru obratio i požeški gradonačelnik Darko Puljašić, koji je pozdravio sve nazočne rekavši da mu je drago da je među najboljim požeškim sportašima koji su najbolja promocija našeg grada. Istaknuo je da Grad Požega šest posto svog izvornog proračuna daje za sport. Dodao je da je proteklih godina uređen model financiranja sporta, a da Grad sada preko ljudi koji vode Požeški športski savez radi na postavljanju sustava kojim bi sport još napredovao i postizao bolje rezultate. Istaknuo je nadu kako će se mladi vraćati u svoj grad nakon završetka fakulteta, a da će i pojedini mladi sportaši ostvariti svoj san i postati profesionalni vrhunski sportaši, a da okolina mora pomoći u tome da se ti snovi ostvare. Laureatima su priznanja dodijelili gradonačelnik Darko Puljašić, predsjednik Saveza Nino Abramović, dopredsjednik Tomislav Čabraja te članovi Izvršnog odbora Igor Krizmanić i Dinko Zima. Za glazbeni dio programa bili su zaduženi učenici Glazbene škole Požega. Na kraju proglašenja ispred nagrađenih sportaša u emotivnom govoru zahvalila je Marina Mihelčić, dobitnica Trofeja Požeškog športskog saveza.

AGM KRUNA
Najčitanije iz rubrike