Regija
SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA PODGORAČ

Zahvalnice Mojzešu, Horvatu, Đuriću, Siliju
Objavljeno 13. veljače, 2019.
PODGORAČ - U Podgoraču je obilježen Dan općine, koji je počeo svečanom sjednicom Općinskog vijeća u domu DVD-a Podgorač. Doprinos ovoj proslavi svojim nastupom dale su članice HKD-a “Podgoračani” otpjevavši himnu i nekoliko prigodnih slavonskih pjesama. Svečanu sjednicu predvodio je, uz općinske vijećnike, načelnik Goran Đanić, a njoj su nazočili i zamjenik župana osječko-baranjskog Goran Ivanović, potpredsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Ivica Čeme, gradonačelnik Našica Josip Miletić te čelnici susjednih gradova i općina. Prve pozdrave i dobrodošlicu nazočnima uputila je predsjednica Općinskog vijeća Ljiljana Zidar, nakon koje se i načelnik Općine Goran Đanić obratio suradnicima, partnerima te svim gostima koji su svojim dolaskom uveličali proslavu Dana općine.

- Trudimo se da Podgorač i sva druga naselja postanu mjesta u kojima će biti ugodno živjeti, boraviti i raditi. Unatoč napretku u posljednjih 20 godina otkako je samostalnosti općine, još je puno toga što se može i mora učiniti kako bi nam svima život bio ljepši i ugodniji. Moram napomenuti da mi je svih ovih godina bila iznimna čast i zadovoljstvo voditi brigu o općini i svakom naselju - istaknuo je načelnik, koji je svim partnerima zahvalio za odličnu suradnju.

Čestitke u povodu Dana općine svim mještanima uputio je i zamjenik župana osječko-baranjskog Goran Ivanović, koji je istaknuo da je dugogodišnja suradnja između Općine i Županije kvalitetna. Također se osvrnuo na postojanje općina koje kao takve podižu razinu kvalitet života ljudi u manjim zajednicama te je istaknuo da bi se smanjenjem broja općina smanjio i trend napretka. Nazočne je pozdravio i čestitkama se pridružio našički gradinačelnik Josip Miletić, koji je pozvao načelnika Đanića da nastavi planiranje i rad jer se napredak općine itekako vidi.

Na samom završetku sjednice održana je dodjela zahvalnica Općine Podgorač istaknutim mještanima koji su dali svoj doprinos razvoju općine. Za humanitarni rad tako su nagrađeni Ivan Horvat, Danijel Đurić, Josip Mojzeš i Franjo Sili. I. Ćosić
Najčitanije iz rubrike