Osijek
PSA NAMAMILI IZVAN OGRADE I “POČISTILI” MU VIKENDICU

Osječanin nudi nagradu onome tko mu javi gdje su mu ukradene kokoši nesilice
Objavljeno 13. veljače, 2019.

Nikici Rosandiću iz Osijeka u nedjelju je provaljeno u vikendicu u Petrijevicma, pokraj novog nadvožnjaka. Kako priča Rosandić, drski lopovi dobro su se pripremili prije provale, jer su prošli kroz dvoja vrata i maknuli psa da im ne smeta.

- Lopovi su došli sa osobnim vozilom, obili lokot na kapiji, ušli, otvorili su drugu kapiju, došli autom do peradarnika i pokupili sve kokoši nesilice, svih 20 komada. Potom su utovarili metar iscijepanih drva i odvezli su jedna velika kolica koja služe za prijevoz većih stvari. Nevjerojatno je koliko drsko su ušli, a imam psa čuvara. Njega su namamili pokraj ograde u njivu. Jedan ga je lopov namamio, a drugi je našao komad lima i zatvorio mu prolaz pa nije više mogao ući u dvorište. To je bilo u noći. Bio sam na vikendici u subotu do 15 sati, a kada sam došao u nedjelju vidio sam otvorenu kapiju, a ćuko čeka pred njom - priča Nikica Rosandić i nudi nagradu.

- Nudim novčanu nagradu onome tko mi dojavi gdje su nam kokoši jer su nam one bile kao kućni ljubimci. Imamo više od pola jutra šume i livade i uvijek su za nama hodale i na tom prostoru boravile - dodaje Osječanin.

Ovo je još jedan od primjera koji potvrđuje da lopovi prvo prate svoje žrtve. Naime, slobodno su se vozilom dovezli do vikendice Osječanina, ušli u njegovo dvorište i u miru krali kokoši i nacijepana drva. Prije toga još su odvojili i dobar dio vremena da namame psa čuvara izvan ograde imanja, da bi se mogli u miru kretati tuđim posjedom i dobro ga promotriti, te krasti.

Osječanin kaže da je policija obavila očevid na njegovoj vikendici.

Tijekom prošle godine, u Osječko-baranjskoj županiji, zabilježeno je 1.270 raznih vrsta krađa. Kralo se sve što se lopovima pod rukom našlo, ali ipak najčešće novac i zlatnina.

Prema podacima MUP-a, u cijeloj županiji, lani je provaljeno u 211 kuća i stanova. Vikendice koje nisu stalno naseljene u određenim periodima godine "idealna" su meta za kradljivce, jer uz malo pripreme i ne moraju žuriti pri krađi.

Tijekom 2016. godine policija je kazneno prijavila 24-godišnjaka zbog provala u nekoliko vikendica na području Petrijevaca. Mladić je iz vikendica ukrao razne elektroničke alate, raznu vojnu opremu, akumulator, pilu, prehrambene artikle i druge predmete. Vlasnici su bili oštećeni za desetke tisuća kuna.S.Lacić
Možda ste propustili...

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

Najčitanije iz rubrike