Kultura
JEDAN OD PRIJEDLOGA ZA VALENTINOVO

Zvuci zaljubljenog jazza u Magisu
Objavljeno 13. veljače, 2019.
OSIJEK - Ljubitelji jazz-glazbe u Osijeku moći će valentinovsko veče provesti sa svojim dragim bićem uz ugodnu glazbu u Poetry Cafeu Magis (Europske avenije 6) danas od 21 do 24 sata u sklopu redovitih jazz-večeri četvrtkom u tom "glazbenom" kafiću.


Uz stalnu pjevačicu Antoniju Pintarić (glumicu Hrvatskog narodnog kazališta iz Oisjeka) i jazz-gitarista Vjekoslava Milinga (osnivača Argus Jazz Banda) pridružit će se Tin Ringsmut na alt saksofonu.


Za ovu priliku, pored redovitog programa jazz-standarda, rado slušanih u nekim ranijim vremenima s ploča ili u popularnim filmovima, jazz-trio pripremio je niz melodija prigodnih danu ljubavi. Bit će tu i soloizvedbi na popularnim jazz-instrumentima, kakvi su sigurno gitara i saksofon, a cijelu će glazbenu sliku zaokružiti ugodni glas, sada već stalne pjevačice na jazz-večerima četvrtkom u Magisu, Antonije Pintarić.
Uz povremene književne programe i promocije knjiga, glazba je trajno opredjeljenje ovoga osječkog sastajališta ljubitelja svih vrsta glazbe, posebice jazza. Svake godine u hladnijim mjesecima vlasnik Marijan Kuduz ugošćuje glazbenike kako bi uživo zabavljali goste uz piće, kavu ili čaj. Jedino još klavir, dovežen iz Beča, nije zaživio u stalnom terminu, no ljubitelji glazbe strpljivo iščekuju dane kada za njega sjedne neki klavirist, koji prebira po 108 crnih i bijelih tipki, bilo da svira klasičnu, jazz ili popularnu glazbu.D.Kć.
"ARGUS JAZZ BAND" OD 1992.
Argus Jazz Band nastupao je posljednjih 20 i više godina na mnogim mjestima u Osijeku, ali i gostovali su po Hrvatskoj te u inozemstvu. Argus Jazz Band osnovali su jazz-gitarist Vjekoslav Miling i profesor gitare u ovom sastavu kontrabasist Davor Kuzmanović 1992. godine.

Argus je jedan od najdugovječnijih jazz-sastava u Hrvatskoj, a svakako najstariji u Slavoniji i Osijeku. Redovito nastupaju na Hrvatskom Jazz Saboru u B. P. Clubu u Zagrebu. Izdali su prvi CD 2011. godine pod nazivom "Groovin at Funky Palma" u izdnju Croatia Recordsa.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

2

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

3

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas