Crna kronika
IZGORJELA KUĆA U SAMATOVCIMA

Dom obitelji Maranić uništen u požaru
Objavljeno 14. veljače, 2019.
Da nesreća bude veća, vlasniku je kuće prije nekoliko dana preminula supruga
SAMATOVCI - U požaru koji je buknuo u srijedu nešto nakon 7 sati u Osječkoj ulici 56 u Samatovcima do temelja je izgorjela obiteljska kuća Jože Maranića, u kojoj je živio sa sinom i njegovih dvoje djece. Vatrogasci DVD-a Bizovac, koji su odmah nakon dojave, što je stigla u 7.25, izišli na teren, ubrzo su požar stavili pod kontrolu, no materijalna šteta nastala u požaru iznimno je velika. Uzroke požara tek treba utvrditi protupožarni inspektor, a ozlijeđenih i stradalih nije bilo.
Kako neslužbeno doznajemo, susjede u Osječkoj ulici jučer ujutro probudio je gusti crni dim koji se počeo izdizati iz obiteljske kuće Maranića. Ta je obitelj, naime, još uvijek u žalosti jer je prije nekoliko dana pokopala Jožinu suprugu, no svi su uspjeli izići prije nego što je vatrena stihija zahvatila prostorije u kojima su spavali i boravili, pa je Hitna medicinska pomoć, koja je pozvana na mjesto događaja, bila samo u stanju pripravnosti.


Zapovjednik DVD-a Bizovac Božidar Glavaš nakon intervencije nam je ispričao da su bizovački vatrogasci, njih ukupno 14, odmah nakon dojave u jutarnjim satima s navalnim vozilom izišli na teren, no kada su došli, požar je već zahvatio krovište kuće. S obzirom na vrlo zahtjevnu intervenciju, u pomoć su pozvani i vatrogasci DVD-a Petrijevci, kojih je na mjesto događaja stiglo 12, s navalnim vozilom i cisternom, pa su udružili snage na gašenju požara. Premda je trošna obiteljska kuća potpuno izgorjela, zahvaljujući pravodobnoj intervenciji vatrogasaca, spriječeno je širenje požara na pomoćne prostorije u dvorištu, kao i na kuće u susjedstvu. Intervencija je službeno završena nešto nakon 10.30, a vatrogasci su se s prve ovogodišnje intervencije u Bizovac vratili oko 11 sati, kazao nam je zapovjednik Glavaš.


O razlozima i uzrocima požara još uvijek se nagađa, s obzirom na to da se obitelj za grijanje koristila i peći na kruto gorivo i plinskom peći, no činjenica je da je za samo nekoliko sati vatra progutala sve što je obitelj imala i gradila desetljećima.
Kako je riječ o skromnoj i samozatajnoj obitelji koja je uvijek bila spremna priskočiti u pomoć drugima, na mjesto događaja odmah su pohitali susjedi i prijatelji, ponudivši pomoć. U jutarnjim satima stigao je i načelnik Općine Bizovac Srećko Vuković, koji je odmah obećao da će Općina poduzeti sve što je u njezinoj moći da se pronađe adekvatan smještaj i zbrine stradala obitelj. Odmah je sazvan i hitan sastanak o novonastaloj situaciji, pa su pomoć obećali i Nogometni klub iz Samatovaca te ribiči bizovačkog "Bandara", čiji je Joža dugogodišnji aktivni član. Kažu kako je sada najvažnije da se za stradalu obitelj pronađe privremeno boravište, prije nego što se osiguraju sredstva i krene u akciju gradnje nove kuće, za što se svi zauzimaju.


Lidija Aničić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana