Mozaik
HRT OD PETKA

Kreće serija “Kraljevske žene Windsorske”
Objavljeno 14. veljače, 2019.
Hrvatska radiotelevizija od 15. veljače na Drugom programu u 22.45 počinje s prikazivanjem dokumentarne serije "Kraljevske žene Windsorske". Serija istražuje kako su žene koje su se udale u britansku kraljevsku obitelj Windsor tijekom posljednjeg stoljeća preobrazile tu najpoznatiju dinastiju na svijetu. Svaka kraljevska supruga bila je odraz svog vremena i britanske kulturne povijesti i dokaz da je monarhija morala ići ukorak s vremenom. Britanski je narod bio fasciniran Elizabeth Bowes-Lyon (kraljicom majkom), Wallis Simpson, ledi Dianom Spencer, Sarom Ferguson, Camillom Parker-Bowles, Sophie Rhys Jones i Catherineom Middleton, a u seriji će dakako biti riječi i o Megan Markle, supruzi princa Harryja.

No britanska javnost također ih je sve pomno pratila i kritizirala. Njihova bajkovita vjenčanja, skandali, snaga, osjećaj dužnosti i tragedije oblikovali su britanski narod. Serija također prikazuje do sada rijetko viđene arhivske snimke s pronicljivim komentarima. Niz povjesničara, medijskih stručnjaka, biografa (Andrew Morton, Penny Junor, Anne Sebba), osoba bliskih kraljevskoj obitelji te novinara donosi konačnu analizu britanske društvene povijesti. T.K.
PRVA EPIZODA
U prvoj epizodi koja nosi naziv “Kraljevske zaruke” gledatelji će vidjeti kako se način na koji dinastija Windsor bira prikladne kraljevske supruge mijenjao s vremenom te su one evoluirale od aristokratkinja do pučanki. Ni jednoj kraljevskoj nevjesti put do oltara nije bio jednostavan. Progone ih mediji i opsjedaju ih tajne iz prošlosti, a nakon vjenčanja često ih čeka novi život u zlatnom kavezu. Ne postoji popis pravila koji kraljevske supruge mogu slijediti te nova nevjesta mora naučiti prihvatiti tradiciju i uklopiti se u najslavniju obitelj na svijetu. A na kraju, dok je pod povećalom javnosti, suočava se i s golemim očekivanjima na svoj veliki dan. Nekima je pritisak bio prevelik te je izazvao tremu i mogućnost da cijelo vjenčanje bude otkazano.
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

Najčitanije iz rubrike