Mozaik
IVAN ZAK IMA NAJVIŠI ULAZ NA HR TOP 40

Mia Dimšić i dalje na prvom mjestu
Objavljeno 13. veljače, 2019.

Prošlotjedna lista najemitiranijih 40 pjesama hrvatskog radijskog etera uključila je čak šest novih singlova. U tjednu kada obilježavamo Dan zaljubljenih, jedna je od novih domaćih pjesama zauzela visoku poziciju na HR Top 40, predstavljajući pritom najviši ulaz. Riječ je o pjesmi "Mala princeza" Ivana Volarića Zaka, singlu koji je nastao prije čak 13 godina, no Ivan Zak tek ga je nedavno odlučio snimiti i pokloniti svojoj publici. U izdanju Hit Recordsa, "Mala princeza" nakon samog je izlaska ušla u top 10 najemitiranijih singlova na domaćim radijskim postajama, a predstavila je ujedno i izvrsnu uvertiru u Zakov koncert održan prošlog vikenda u varaždinskoj Areni. Pjesmu i tekst potpisuje Ivan Zak, zajedno s Darusom Despotom, a sam je zaslužan za aranžman i glazbenu produkciju.

 


- Ovom pjesmom, koja je nastala u mojem studiju La Bamba, vidi se moj prepoznatljivi stil i aranžman, a uz sve to unijeli smo dozu čvršćeg i modernijeg zvuka. Upravo zbog toga drago mi je da je publika to i prepoznala te da sam s "Malom princezom" zabilježio najviši ulaz na HR Top 40 listu - izjavio je Ivan Zak.

Listi su se uz "Malu princezu" priduržili "Moje proljeće", koje izvodi Jelena Rozga u izdanju Tonike, zatim Tony Cetinski i njegov novi singl "Čekam te", u izdanju Hit Recordsa. Na listu su ušli i Mate Bulić i Tarapana bend s pjesmom "Ja sam na te ponosan" u izdanju Croatia Recordsa te Nola i njezin novi hit "Imam tebe", koji izdaje Aquarius Records. Najslušanijima pridružilo se još jedno novo izdanje Hit Recordsa, a to je singl "Stopala" u izvedbi Kristijana Rahimovskog.

 

Na prvome se mjestu liste još jednom nalazi Mia Dimšić s pjesmom "Ovaj grad", a slijede ju još dvije glazbene dive s popularnim singlovima radijskog etera. To su Vanna, s pjesmom "U tebi" na drugom, te Nina Badrić i njezin singl "Rekao si" na trećem mjestu HR Top 40.

Nina Badrić sa spomenutom je pjesmom ujedno najslušanija u Dalmaciji, Središnjoj Hrvatskoj i Gradu Zagrebu, u Zagorju te Istri i Primorju. Mia Dimšić i ‘‘Ovaj grad‘‘ najemitiraniji su u Slavoniji, prema službenim regionalnim listama. Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih više od 130.T. Kvorka

Najčitanije iz rubrike