Sport
NIKOLA JURČEVIĆ PROMOVIRAN U IZBORNIKA AZERBAJDŽANA

Bit će mi neobično doći u Zagreb
Objavljeno 13. veljače, 2019.
Kada vidim koliko vas je došlo na ovu press-konferenciju jasno mi je koliko je svima stalo za nogometnu reprezentaciju Azerbajdžana, rekao je Nikola Jurčević na službenoj konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen kao izbornik Azerbajdžana. Odlučio je to Izvršni odbor Azerbajdžanskog nogometnog saveza s kojim je i potpisan ugovor. Jurčevićev posljednji posao bio je vođenje zagrebačkog Dinama prošle godine, na klupi hrvatskog prvaka bio je samo dva mjeseca, od ožujka do svibnja, kada je dobio otkaz zbog loših rezultata. Trenersku karijeru počeo je 2002. na klupi Zagreba, potom je vodio Dinamo i Slaven Belupo da bi od 2006. do 2012. godine bio u stožeru hrvatske reprezentacije dok je dužnost izbornika obnašao Slaven Bilić. Jurčević je bio Bilićev pomoćnik i u Lokomotivu iz Moskve, Besiktasu te West Ham Unitedu.

Jurčević je postao drugi hrvatski trener koji je preuzeo dužnost azerbajdžanskog izbornika, od 2014. do 2017. godine tu je reprezentaciju vodio Robert Prosinečki koji je također bio u Bilićevom stožeru od 2006. do 2010. godine. Zanimljivo, Azerbajdžan će biti prvi suparnik Hrvatske u kvalifikacijama za EURO 2020. godine, a susret ovih momčadi igrat će se 21. ožujka u Zagrebu.

- Sretan sam i jako zahvalan što mi je Azerbajdžanski nogometni savez dao prigodu. Nevjerojatno je da se stvari ovako poklope i što ću biti dio utakmice na Maksimiru. Bit će mi neobično prvi put biti u Zagrebu, ali s druge strane. U svakom slučaju jako se veselim toj utakmici, kao i svim izazovima u reprezentaciji Azerbajdžana - rekao je Jurčević.

Uz Hrvatsku i Azerbajdžan u skupini su još Mađarska, Slovačka i Wales. Plasman na EURO izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije.

Krešimir Lacković
Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

Najčitanije iz rubrike