Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK ZAKLJUČILE ALPE ADRIA KUP

Posljednje dvije utakmice pokvarile ukupan dojam
Objavljeno 12. veljače, 2019.

Košarkaši Vrijednosnica Osijek zaključili su nastup u svojem trećem Alpe Adria kupu. Rezultatski on je bio uspješniji od prethodna dva, jer se izborio prolaz u nokaut-rundu. No, Vrijednosnice Osijek nisu se proslavile u četvrtfinalnoj seriji protiv slovačkog prvaka.


Levicki Patrioti održali su lekciju "brokerima", koji su u dvije utakmice imali ukupan minus od čak 55 poena! U prvoj utakmici, u Levicama, domaćin je slavio sa 103:62, stoga je bilo jasno da će uzvrat u Gradskom vrtu biti čista formalnost. Ipak, Osječani su najavili da žele oprati gorak okus iz prvog ogleda te da će pokušati bar pobjedom oprostiti se od natjecanja. Želje su želje, ali mogućnosti su ipak ono što je na kraju najvažnije. Oproštaj je obilježen još jednim porazom (73:87) i lošom igrom, koja je itekako zabrinula trenera Domagoja Kujundžića. Najveći razlozi za zabrinutost svakako su igra u obrani te napadačka dekoncentracija i nonšalancija, koja je rezultirala prevelikim brojem izgubljenih lopti.


- Jasno je sve bilo nakon prve utakmice, ali želio sam da se jednom dobrom predstavom, onako muški oprostimo od Alpe Adria kupa - započeo je Kujundžić nakon predstave koja je razočarala sve nazočne u Gradskom vrtu, osim naravno slovačke ekspedicije, koja je, usprkos visokoj prednosti, u Osijeku pokazala kako se igra utakmica koja aposlutno ništa ne odlučuje.


- Darivali smo suparnika, cijelu utakmicu smo odigrali beskrvno, napravili smo ukupno devet prekršaja na utakmici u kojoj smo tražili pobjedu. Doslovce sam molio igrače da naprave faul, a umjesto toga dopustili smo Levicama puno laganih poena. Imali smo i 21 izgubljenu loptu, stoga je jasno da je pristup bio ispod razine. Upozoravao sam igrače da suparnik neće doći opušten, usprkos velikoj prednosti, to se na kraju i ostvarilo - kaže trener Vrijednosnica Osijek, koji sada ima tri tjedna vremena da momčadi vrati borbeni duh. Prvenstvena je stanka do početka ožujka.
U Alpe Adria kupu košarkaši s Drave su odigrali ukupno osam utakmica. U skupini su ostavrili četiri pobjede u šest utakmica, osvojili prvo mjesto ispred Praga, Hopsija i Traiskirchena. Izboreno je četvrtfinale, a u dvije posljednje utakmice poptuno je pokvaren dojam. On se u nastavku sezone može i mora popraviti kroz HT Premijer ligu. N. Benčina


Nino Benčina
Domagoj Kujundžić

trener Vrijednosnica Osijek

Darivali smo suparnika, cijelu utakmicu smo odigrali beskrvno, napravili smo ukupno devet prekršaja na utakmici u kojoj smo tražili pobjedu.
Možda ste propustili...

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

Najčitanije iz rubrike