Sport
KUP HRVATSKE KREŠIMIRA ĆOSIĆA

Dominacija Cedevite
nastavlja se u Splitu?
Objavljeno 12. veljače, 2019.
Košarkaši se ovog tjedna bore za prvi trofej sezone. Split je od danas pa do subote domaćin Finalnog turnira Kupa Krešimira Ćosića na kojemu treću godinu zaredom igra osam momčadi. Završnicu su izborili i klubovi koji su uglavnom osvajali ovo prestižno natjecanje, a uz četiri favorita tu je i kvartet koji će nekome pokušati pomrsiti račune.


Novina je da će se svi četvrtfinalni ogledi odigrati u jednom danu, a to znači da će nakon polufinalnih dvoboja u četvrtak, petak biti slobodan dan, kako bi se finalisti mogli ravnopravno odmoriti za subotnji finale, što na prethodna dva okupljanja nije bio slučaj. Današnji program u 13 sati otvaraju Cibona (Zagreb) i Adria Oil Škrljevo, dok Zadar - Bosco (Zagreb) na parket izlaze u 15.30. Večernji program (18) započinju aktualni pobjednik Kupa, Cedevita (Zagreb) protiv Zaboka kreće u obranu naslova, a posljednji četvrtfinalisti u akciju će u 20.30, kada će Split prednost domaćeg parketa nastojati iskoristiti protiv Gorice, koja kao i Bosco, prvi put igra na Final Eight turniru.


Prognoze idu u smjeru da ćemo u polufinalnim okršajima sutra gledati Cibonu i Zadar, odnosno Cedevitu i Split, a te se utakmice igraju od 16.30 i 19 sati. No ne treba zaboraviti da upravo Kup Krešimira Ćosića često nudi i iznenađujuće rezultate, koji nisu isključeni ovih dana na Gripama. Finale je na programu u subotu, a kreće u 19 sati.
Najveći favorit za trofej je Cedevita, koja će primat, koji inače drži posljednjih pet godina, braniti s najjačim snagama, koje su igrale i u osmini finala, početkom godine u osječkom Gradskom vrtu. Cedevita će biti meta konkurencije, a klub koji je u posljednjih sedam godina slavio šest puta traži svoj sedmi trofej na 28. izdanju Kupa Krešimira Ćosića, čime bi se na vrhu izjednačila sa Cibonon, koja je posljednji put slavila 2013. godine. Šest naslova ima i Zadar (na čekanju od 2007.), dok je domaćin pet puta podigao pobjednički pokal, koji mu je nedostižan već 15 godina. Na listi osvajača je i Zagreb (3), koji više ne postoji, a uz te klubove, još su samo dva (Zrinjevac, Jolly JBŠ) bili sudionici finala Kupa. N. Benčina
Najčitanije iz rubrike