Sport
POJAČANJE U BK OSIJEK

Pratljačića spremaju za velike stvari u superteškoj kategoriji
Objavljeno 12. veljače, 2019.
Boksački klub Osijek u subotu je na zagrebačkom Velesajmu nastupio na četvrtom kolu Prve hrvatske boksačke lige, a u svojim redovima imali su i pojačanje. Prvi put u seniorskoj konkurenciji u superteškoj kategoriji (+ 91 kg) nastupio je Luka Pratljačić. Osječki boksač, koji je započeo trenirati u BK-u Mladost, poslije toga boksao za BK Borovo i zagrebački Gladijator, a kao član BK Sesvete bio je pojačanje za regionalnu ligu u kojoj je u šest mečeva imao isto toliko pobjeda. Kako se liga potom ugasila, ostao je bez angažmana. Do povratka u Osijek, odnosno dolaska u BK Osijek, čiji ranije nije bio član pa su protekli tjedni prvi put kako radi pod paskom trenera Mateja Matkovića.

- Luku smo prebacili u polutešku kategoriju i mogu reći kako ga spremamo za velike stvari. Odradio je pripreme u Splitu, radi neko vrijeme kod nas u Osijeku, a vjerujem kako nakon određenih korekcija može iskoristiti svoj potencijal - rekao nam je Matej Matković, glavni trener u BK-u Osijek.

Iza Pratljačića je već nastup u Prvoj hrvatskoj boksačkoj ligi kao član novoga kluba. Okončao je na odličan način, prekidom u prvoj rundi svladao je Josipa Devčića iz Metalca. Svojim nastupom već je stekao pravo nastupa na jakom AIBA A turniru Strandja koji počinje u Sofiji. Radi se o jednom od najjačih turnira iz te kategorije na kojem svake godine sudjeluju borci iz tridesetak zemalja, a turnir je uvršten u kalendar Europske boksačke federacije. Nastup u Bugarskoj Pratljačiću će zapravo biti "pozivnica" za nastup na Europskom prvenstvu U-22 godine koje će se od 7. do 18. ožujka održati u ruskom Vladikavkazu. Stoga, dobim nastupom u Bugarskoj vrijedi se boriti za poziv pod državnu zastavu. K.Lacković
Najčitanije iz rubrike