Osijek
ZAPOŠLJAVANJE 50 MEDICINSKIH SESTARA

KBC Osijek raspisuje prvi natječaj za zapošljavanje na neodređeno od 2016.
Objavljeno 13. veljače, 2019.

KBC Osijek ovog će tjedna raspisati natječaj za zapošljavanje 50 medicinskih sestara i tehničara, a riječ je o prvom natječaju od 2016. godine, koji se raspisuje za zapošljavanje na neodređeno.

Naime, za ovu vrstu natječaja osječka je bolnica dobila dopuštenje Ministarstva zdravstva, a njime će se riješiti i zapošljavanje dijela kadra koje u ovoj bolnici radi duže vrijeme na određeno, a pokazali su se kao kvalitetan kadar. U KBC-u Osijek ponavljaju kako su jedna od rijetkih zdravstvenih ustanova koja nema problem s deficitom kadra, pa im se na natječaje javi i do pet puta više kandidata od traženog broja. U Kliničkom bolničkom centru Osijek, prema posljednjim podatcima, s kraja prošle godine zapošljavaju 1269 medicinskih sestara i tehničara, što je čak 56 sestara više nego na početku mandata ovog ravnateljstva. Početna plaća sestre kreće se od pet tisuća kuna, a s obzirom na uvjete rada, smjenskog rada, ali i stupanj obrazovanja, može se popeti do deset tisuća kuna. Stoga je upravo ova bolnica jedna od traženijih institucija za sestre. Također, velika zasluga ide i Medicinskoj školi Osijek, gdje učenici u petom razredu, zajedno sa svojim mentorima, obavljaju stručni dio školovanja na našim odjelima i tu se izravno uče i pripremaju za rad u ovoj ustanovi. - Mi smo uistinu traženi poslodavac, ali velik dio bolnica u Hrvatskoj nije te sreće, što dokazuju posljednja događanja. Naime, svi koji su zaposleni na neodređeno u nekoj od hrvatskih bolnica, imaju mogućnost unutar mreže bez natječaja mijenjati radno mjesto, a potrebna im je samo suglasnost dva ravnatelja. No zanimljivo je kako, primjerice, bolnice u Zagrebu i Rijeci imaju problema s kadrom, pa više ne dopuštaju prelaske svojim djelatnicima iz tih ustanova. Tako smo i imali slučajeve medicinskih sestara koje su se htjeli vratiti u Osijek, ali im tamošnje uprave to zbog manjka kadra ne dopuštaju. Naime, oni nemaju na tržištu gdje uopće pronaći novu radnu snagu - objašnjava ravnatelj KBC-a Osijek doc. dr. sc. Željko Zubčić.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek kažu kako je u ovom trenutku omjer medicinskog i nemedicinskog kadra 76 prema 24 posto, što je najbolji omjer u posljednjih 20 godina. N. Z. Eberhard
Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

ECO CITY WASTE FEST

U Osijeku prvi Festival otpada

Najčitanije iz rubrike