Kultura
NASTAVLJENE PREDSTAVE 15. VIRKASA

Kerekeš teatar oduševio urnebesnom komedijom
Objavljeno 13. veljače, 2019.
Krajem veljače i početkom ožujka održavaju se VIRKAS-ove predstave i u drugim mjestima i to od Orahovice do Karlovca
VIROVITICA



U virovitičkom kazalištu nastavljeni su virovitički kazališni susreti VIRKAS, koji ove godine ljubitelje smijeha na daskama uveseljavaju 15. put. Kao i uvijek VIRKAS nudi raznovrsne žanrove predstava, a nakon odličnog komada ‘‘Komšiluk naglavačke‘‘ domaćeg ansambla - kazališta Virovitica, uslijedila je urnebesna komedija neponovljivog Ljubomira Kerekeša i njegovog Kerekeš teatra. Mnogo govori podatak da su prije tjedan dana bile rasprodane ulaznice za tu predstavu, a na kraju su svi bili oduševljeni. Ovoga puta Ljubomir i njegova ekipa počastili su Virovitičane hit komedijom "Očeš, nečeš doktor" koja je nastala u koprodukciji s HNK Varaždin, u režiji Ljubomira Kerekeša.


- Kerekesh Teatar tradicionalno nasmijava i zabavlja publiku. Granice se ovoga puta radikalno pomiču te se naglasak sa svakodnevnih problema "malog" čovjeka prebacuje na svakodnevne probleme indijanaca. Smjer je i zaplet radnje takav zbog razljućene žene koja dokazuje da neke uobičajene bračne svađe ipak ne završavaju uobičajeno. Ona, nakon jedne takve svađe, svoga muža odluči predati indijancima. Sve što njega tamo očekuje posljedica je toga što oni očajnički traže doktora jer je kćer poglavice indijanaca naglo zanijemila. Urnebesna zabava je bila time već jer navodni, doktor ne zna ništa drugo osim cijepati drva - o predstavi su poručili iz Kazališta Virovitica.


Ljubomir Kerekeš je bio jedan od glavnih aktera na pozornici, a u rolama je dao povjerenje provjerenim i vrhunskim glumcima, svom sinu Janu Kerekešu, Hani Hegedušić, Ani Begić, Drašku Zidaru, Adamu Končiću, Mireli Videk i Zoranu Pribičeviću. Glazba je skladao Davor Bobić. Kroz predstavu se likovi sporazumijevaju na indijanskom, kajkavskom, slovenskom i mađarskom jeziku što predstavu dodatno čini šaljivom. Prepuna kazališna dvorana odjekivala je smijehom tijekom cijele predstave, a dojmove Virovitičana ponajviše odaje činjenica kako su glumci čak četiri puta izlazili na bis. Publika je zadovoljstvo iskazala i kroz ocjenu te je “Oćeš, nećeš doktor” zaradila ocjenu 4,78 pa je za sada vodeća na ljestvici “Najslađe predstave” ovogodišnjeg VIRKAS-a. U predstavi su, između ostalih, uživali i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin te pročelnik za društvene djelatnosti Alen Bjelica.
VIRKAS će biti nastavljen 15. veljače kada će na virovitičkim daskama biti prikazan predstava HNK Zadar ‘‘Tarzan‘‘. Predstava govori o tome što se događa Tarzanu i Jane nakon što su pobijedili sve prepreke na putu svoje ljubavi. U opisu predstave piše kako na prvi pogled, sitni nesporazumi i nesuglasice, malo ljubomore i zasićenosti, ali uglavnom vrlo neudobni uvjeti za život u džungli. Kada se u igru umiješa rafinirana i kozmopolitska hijena Mike, igra tek započinje… Ljubavni trokut u dalekoj džungli otvara brojna pitanja iz materijalističkogtava govo svijeta u kojem danas živimo.


Vladimir Grgurić
PREDSTAVE U ORAHOVICI I KARLOVCU
Krajem veljače i početkom ožujka kreću VIRKAS-ove predstave u drugim mjestima od Orahovice do Karlovca. Tako će 15. i 16. veljače u Karlovcu Kazalište Virovitica odigrati svojuvrhunsku predstavu ‘‘Komšiluk naglavačke‘‘,. a 25. veljače u Slatini će biti odigrana predstava Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci ‘‘Boeing, boeing‘‘. Orahovica i Pitomača će vidjeti sjajan komad viroviitčkog Kazališta ‘‘Seksi rublje‘‘ u kojem glumi maestralni virovitički bračni par Igor i Vlasta Golub. U Pitomačiu je predstava na rasporedu 23. veljače, a u Orahovici 02. ožujka.
Ljubomir Kerekeš

redatelj i glumac

Kroz predstavu se likovi sporazumijevaju na indijanskom, kajkavskom, slovenskom i mađarskom jeziku što predstavu dodatno čini šaljivom.
predstava
zaradila visoku ocjenu 4,78
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike