Sport
POSLJEDNJI TJEDAN PRIJELAZNOG ROKA

Jugović definitivno otpao, pojačanja sigurno stižu do kraja ovog tjedna
Objavljeno 12. veljače, 2019.
Iz korejskog kluba Jeonnam Dragonsa ostali su kamena srca na Jugovićeve želje za povratkom u Osijek

Počeo je posljednji tjedan prijelaznog roka za HNL u kojem se očekuje kako će Osijek dovesti još poneko igračko pojačanje. Zasad je u osječku svlačionicu stiglo najzvučnije ime ove zime uopće u domaćoj ligi, mađarski reprezentativac László Kleinheisler, ali njega navijači bijelo-plavih i cijela hrvatska javnost još nisu vidjeli na djelu.

Još uvijek traje pravno nadmudrivanje oko njegovih dokumenata s kazahstanskom Astanom. Na žalost, prvi dan posljednjeg tjedna prijelaznog roka nije donio dobre vijesti za NK Osijek. Unatoč svim uloženim naporima definitivno je propao pokušaj povratka Vedrana Jugovića u Gradski vrt.

Tvrdi Korejci
NK Osijek i Vedran Jugović postigli su dogovor oko uvjeta pod kojima bi se on vratio u matično jato ali ostala je, pokazalo se, nepremostiva prepreka oko njegovog ugovora s korejnskim, sada drugoligašem, Jeonnam Dragonsima. NK Osijek je odradio sve što je bilo u njegovoj moći, ali Jugovićevi agenti nisu u pregovorima s Korejancima nisu uspjeli ishoditi sporazumni raskid ugovora. Jugović je iskazao veliku želju za povratkom, između ostalog jer mu se nije igrala druga liga u Južnoj Koreji, ali još jednom je jaz između želja i mogućnosti bio prevelik. Dragonsi jednostavno nisu željeli ni čuti za tu opciju, jer žele oko Jugovića izgraditi momčad s kojom će vratiti prvoligaški status i tu nije bilo pomoći. Ostali su srca kamenog, a Osijek je tako ostao bez mogućnosti angažmana igrača koji bi mu itekako dobro došao za popunjavanje pozicija u veznom redu. Nije pomoglo ni Vedranovo inzistiranje na povratku. Možda se razgovori obnove na ljeto ako obje strane još budu zainteresirane za suradnju. Tako će se u Gradskom vrtu okrenuti drugim ciljevima. Još najmanje jedno pojačanje će stići ovih dana. Sportski direktor Alen Petrović voli iznenaditi u posljednjim danima prijelaznog roka, pa zato treba vrlo brzo očekivati novosti. Osijek je tijekom zime bio vrlo aktivan, ciljao je i vrlo visoko, no na putu prema realizaciji željenih dolazaka ispriječili su se razni razlozi. Međutim, veseli ambicioznost kluba da dovede istinska pojačanja. Da su se ostvarile sve želje ovog proljeća bismo gledali vezni red Jugović-Josip Mišić-Kleinheisler. Opako izgleda i zvuči, no Mišić je otišao za unosnom ponudom grčkog PAOK-a iako nije bio daleko od povratka, Jugovića se ne žele odreći u Koreji, László će uskoro debitirati u bijelo-plavom dresu. No, već činjenica što su tako zvučna imena dovedena u vezu s NK Osijek dovoljno govori koliko ozbiljno misle u Gradskom vrtu. Ako nije prošlo sada možda će na ljeto. Naravno, ne mislimo na ista imena već na isti ugled igrača.

László za Dinamo
Kada smo već kod, zasad, jedinog pristiglog pojačnja Lászla Kleinheisler situacija oko njega trebala bi se rasplesti do kraja ovog tjedna. Naime, FIFA je Astani dala rok do 13. veljače za očitovanje, a nakon toga bi se u rok od 2-3 dana trebala sastati Arbitraži sud koji će, vjeruje se, donijeti odluku u korist Lászla i NK Osijek. U tom bi slučaju osječki klub dobio mogućnost privremene registracije Mađara što bi značilo kako bi on mogao konkurirati za susret protiv Dinama. Treba reći kako u njegovom slučaju nije problem samo u "papirologiji". Naime, Mađar se lakše ozlijedio još na pripremama u Rovinju, pa je punim intenzitetom počeo trenirati tek potkraj prošlog tjedna. Dakle, da su Kazahstanci i bili popustljivi, kao što nisu, Kleinheisler ionako ne bi mogao zaigrati ranije. Možda protiv Istre 1961, ali prije nikako. Trener Zoran Zekić njegov debi očekuje s nestrpljenjem jer smatra kako će u mađarskom reprezentativcu dobiti rješenje za mnoge probleme koji u ovom trenutku opterećuju vezni red Osijeka. Zapravo, pomalo je čudno kako je kod nas Kleinheislerov dolazak prošao prilično ilegalno. Možda i zbog toga što se još uvijek čeka na njegov debi, ali nema nikakve dvojbe kako je riječ o jednom od najuglednijih nogometnih imena koje je u posljednjih nekoliko godina stiglo u HNL. Zato je klub mogao sve to odraditi uz više pompe jer László je u svojoj zemlji velika, trenutačno možda i najveća zvijezda, pa se naši sjeverni susjedi nisu mogli načuditi kako je završio u "tamo nekom Osijeku". Možda će baš njegov dolazak u Gradski vrt promijeniti percpeciju o osječkom prvoligašu kod igrača slične klase. Naravno, možemo se samo nadati kako će on opravdati ta velika očekivanja te da će vrlo brzo postati zvijezda Osijeka i njegovih navijača.

Naravno, treba sad još vidjeti što će klub učiniti do kraja prijelaznog roka. Zekić u posljednje vrijeme ne propušta nijednu priliku poslati javnu poruku kako su mu potrebna pojačanja kako bi ostao konkurentan u borbi za drugo mjesto i pokušao učiniti iznenađenje u polufinalu hrvatskog Kupa protiv Dinama. Želja kluba da mu omogući ta pojačanja nije sporna, ali ponekad se jednostavno ne poklope svi potrebni parametri za zaključivanje posla. Zato se treba naoružati strpljenjem...

Dalibor Keler
U SRIJEDU PROTIV ZRINSKOG
Tijekom tjedna nogometaši Osijeka odigrat će i jedan prijateljski susret. U srijedu će im suparnik biti trećeligaš Zrinski iz Jurjevca. Utakmica će se igrati u Grabovcu s početkom u 16 sati.
ŠKORIĆ I HENTY SA ZDRAVSTVENIM PROBLEMIMA
Nogometaši Osijeka počeli su pripreme za susret s Istrom 1961, a u ovom je trenutku situacija s igračkim kadrom dobra. Naime, nitko od bijelo-plavih nije suspendiran zbog javnih opomena, a i zdravstveno je stanje sasvim zadovoljavajuće. Istina, ne i idealno, jer je kapetan Mile Škorić protiv Rudeša nastupio s jakim bolovima u leđima. U jednom je trenutku bilo upitno hoće li uopće moći zaigrati, pa se već uoči susreta, za svaki slučaj, zagrijavao Danijel Lončar. No kapetan je stisnuo zube, ali je pitanje stanja njegovih leđa i dalje otvoreno. Posve fit nije ni Nigerijac Ezekiel Henty, koji se opet žali na svoje standarde tegobe u preponskom dijelu. On opet više vremena provodi na terapijama negoli na treninzima, što se itekako osjeti u njegovim nastupima. Uostalom, Nigerijac je u Kranjčevićevoj šepajući napustio teren prije kraja susreta, pa tek treba vidjeti hoće li biti spreman za susret s Puljanima.
Možda ste propustili...

MALA ODBOJKA NA REGIONALNOJ RAZINI

Rivalima motiv za dalje, Mursi primat

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

DOBRO RASPOLOŽENJE NA OPUS ARENI

Mierezu sam morao reći da malo stane i predahne

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku