Objavljeno 12. veljače, 2019.
Tradicionalno, njemačke "krapfen", odnosno krafne, krofne ili pokladnice, okrugao su kolač od dizanog tijesta pržen u ulju i napunjen pekmezom. Pekar u bavarskom gradu Misebachu pročuo se dodajući krofnama neobičan sastojak - meso. Florian Perkmann došao je na tu zamisao prisjećajući se okusa pohanog odreska, poznate šnicle, serviranog s umakom od crnih bobica. "Kombinacija servirana sa slatkim senfom ono je što čini jedinstven okus", kazao je. Perkmann svoje pokladnice puni "leberkaesom", smjesom za mesnu štrucu od sitno mljevene svinjetine, slanine i luka, kombinacijom sličnom onoj iz umaka bolognese.
Mještanin Peter Rosner bio je, kaže, jako skeptičan, no krofne punjene mesom bolje su nego što je očekivao. Perkmannova kombinacija hit je na društvenim mrežama i tvrdi da prodaje 70 do 80 takvih krofni dnevno.
H