Kultura
ODRŽAN PROGRAM UČIONICE, PRETPROGRAM EPK 2020 U RIJECI

Uskoro skup "Brendiranje u kulturi"
Objavljeno 11. veljače, 2019.
RIJEKA - Kroz 50-ak aktivnosti iz programa Učionica, koji je dio projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture, prošlo je do sada više od 700 građana koji su stekli znanja i vještine iz tema vezanih uz kulturu i kulturnu politiku, izvijestili su u subotu iz Rijeka 2020. Polaznicima su u ovom pretprogramu EPK 2020 preko seminara, radionica, treninga te edukacijskih programa domaći i inozemni stručnjaci prenosili svoja znanja i iskustva. Voditelji programa Učionice, Tanja Kalčić i Nenad Antolović, pri podjeli diploma polaznicima programa, najavili su da se edukacija nastavlja i u ovoj godini, izdvojivši trodnevnu konferenciju "Brendiranje u kulturi", krajem veljače u Rijeci, ljetni seminar "Trendovi u stvaranju dječjih programa" i edukativni program koji će prethoditi konferenciji „Kulturna diplomacija“.


U 2019. godini pokrenut će se i novi edukativni programi, među kojima i onaj o važnosti ‘društveno odgovorne kulture i umjetnosti‘ te drugi o menadžmentu volontera. U sklopu Učionice dosad je objavljeno šest edukativnih skripti s održanih seminara, koje će biti dio virtualne biblioteke u izradi, kao nasljeđe projekta EPK.
Namjera programa Učionice je da se u Rijeci nakon njihova završetku poveća broj i kvaliteta stručnjaka u kulturnoj produkciji i organizaciji događaja, što je važno i za razdoblje nakon 2020. godine. Među manjim seminarima Učionice u 2018. bili su trodnevni seminar "Angažirane umjetničke prakse/Uključivanje zajednice", seminar "Business2Culture", gdje su polaznici učili stvarati partnerske odnose s poslovnim sektorom i umijeće javnog nastupa i pregovaranja te seminar "Organizacija kulturnih događanja". D.Kć./H
Možda ste propustili...

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente

POČINJE VENECIJANSKI BIJENALE

Najvažniji događaj za suvremenu umjetnost

Najčitanije iz rubrike