Sport
SLAVLJE MURSE-OSIJEK

Triler s Rijekom za
“mursaše” imao sretan kraj
Objavljeno 10. veljače, 2019.
Mursa-Osijek ostvarila je prvu superligašku pobjedu u sezoni protiv bolje plasirane momčadi

Napokon su odbojkaši osječkog superligaša upisali pobjedu protiv momčadi iz vodećeg kvarteta, kojem inače i sami pripadaju. Uspjelo im je to u osmom pokušaju.

U dosadašnjem dijelu sezone Mursa-Osijek uzimala je uredno mjeru sastavima koji su ispod njih u poretku, ali momčad Marija Tepperta i Zvonimira Bogdanovića imala je veliku želju na parketu napokon dobiti i nekoga iz 1. jakosne skupine. Znalo se da najviše izgleda imaju protiv Rijeke, dvije Mladosti, ona zagrebačka i kaštelanska, ovoga su trenutka ipak preveliki zalogaj. Ali, protiv Riječana se može ravnopravno igrati, a da je tome tako, svjedoči i utakmica iz osnovnog dijela prvenstva, u kojoj su Osječani na Kvarneru poraženi nakon pet setova. Pet setova odigrano je i sada, u sklopu 8. kola najjače skupine, ali ovaj put sve je sretno završilo za odbojkaše s Drave, koji su za pobjedu radili 109 minuta. Isplatilo se.

- Kada smo u prosincu ugostili Rijeku i izgubili u tri seta, rekao sam da sam nezadovoljan reakcijom igrača, kojima je malo toga polazilo za rukom, ali su ipak prelako prepustili bodove. Sada smo također bili u nezgodnoj situaciji, suparnik je imao prednost od 2:1 u setovima, no to nas nije demotiviralo. Imali smo snage za preokret, stoga čestitke igračima na dobroj partiji i zasluženoj pobjedi - rekao je Teppert, koji može biti zadovoljan reakcijom svoje momčadi u trenucima kada im stanje na semaforu nije bilo saveznik.

"Mursaši" su bili vidljivo motivirani za ovaj dvoboj, nakon dobivenog prvog seta samopouzdanje im je dodatno naraslo, ali Riječani su ga brzo spustili. Kada su treći set brzinski riješili u svoju korist i poveli 2:1, domaćin je pokazao da je kadar ponovo se vratiti u utakmicu. Velika želja do izražaja je posebno došla u petom setu, koji se loše otvorio, ali ni zaostatak od pet poena (2:7) nije ugasio Osječanima glad za pobjedom. Završnica odlučujućeg seta bila je apsolutno u znaku domaćina, ključne poteze vukao je Stanko Stanković, ali sjajno su ga pratili suigrači i nakon realizirane set-meč lopte slavlje je moglo početi.

U ovom je dvoboju Teppert napravio i rošadu u postavi, zbog više sile, ali se pokazala dobrom. Kapetan i pouzdani "srednjak" Kristijan Šućur zaigrao je na mjestu primača umjesto ozlijeđenog Josipa Ilića, dok je Živko Bešlić s klupe uskočio "na mrežu".

- Kapetan je najiskusniji, stoga sam ga odlučio staviti na poziciju koja mu ipak nije prirodna. No pokazao je da se i na njoj dobro snalazi, sve je prošlo bezbolno i na kraju, što je najvažnije, rezultatski uspješno - zadovoljno će Teppert. U sljedećem kolu Mursa-Osijek ponovno je domaćin, u Gradski vrt stiže lider, zagrebačka Mladost.

Nino Benčina
Možda ste propustili...

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

SPLITSKI KLUB IMA NOVOG PREDSJEDNIKA

Iz Presoflex gradnje iz Požege na čelo Hajduka

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

Najčitanije iz rubrike