Osijek
SLUČAJAN SUSRET NA FIŠIJADI

Japanke oduševljene
Osijekom i Osječanima
Objavljeno 10. veljače, 2019.
Treća je godina otkako je Osječanka Mirjana Matić otvorila "Pčelicu art” u Osijeku, a godinu dana poslije svoju je ponudu meda i medenih suvenira proširila i istovjetnu prodavaonicu otvorila u Splitu. Osim prodaje veliko joj je zadovoljstvo širiti lijepe priče o Osijeku i predstavljati svoj grad brojnim turistima. Tijekom zime vratila se u Osijek, a zahvaljujući splitskim ćakulama o Slavoniji protekla su četiri dana gošće Osijeka bile i 21-godišnje Manami Yamamoto iz Hirošime te Ai Kashiwagi iz Osake, koje su se, nakon što su se naslušale lijepih priča o Slavoniji, same javile Mirjani i poželjele doći u Osijek.

- Manami je bila s majkom u splitskoj suvenirnici i rekle su mi kako ona i njezina prijateljica Ai uče japanski studente na Sveučilištu "Juraj Dobrila” u Puli. Kad joj je majka otputovala u Japan, a ja došla u Osijek, javila mi se i rekla da želi doći - ispričala nam je Mirjana, koja je tako protekla četiri dana turistički vodič simpatičnim Japankama, koje smo susreli na fišijadi u Tvrđi protekle subote. Ne samo da su okupile oko sebe mnogo Osječana koji su se poželjeli fotografirati s njima, nego su i otkrile da nikada do sada nisu vidjele manifestaciju poput ove. Jako su sretne što su došle u Osijek i vjeruju kako će ga posjetiti još pokoji put.

- Mirjana i njezin suprug lijepo su nas primili i vode nas posvuda po Osijeku. Jako smo iznenađene srdačnošću Osječana i lijepo nam je u vašem divnom gradu - rekla nam je Manami, dodajući kako im je čast što su dijelom lijepe subotnje atmosfere, ali i što mogu obići sva mjesta na koja su ih odlučili voditi supružnici Matić.

Inače, Manami i Ai u Hrvatsku, odnosno u Pulu, došle su zahvaljujući suradnji pulskog Sveučilišta "Juraj Dobrila" i japanskog Sveučilišta u Hirošimi. Svoje će dojmove iz grada na Dravi prenijeti i pulskim studentima, a nakon povratka u Japan tamošnjim prijateljima i obiteljima.

- Jadranska je obala lijepa, ali Osijek nam je prirastao srcu i sa sobom ćemo ponijeti naramak lijepih uspomena – kažu simpatične Japanke. M. Mihelić
Manami Yamamoto i Ai Kashiwagi na pulskom Sveučilištu “Juraj Dobrila” uče studente japanski jezik
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike